Muş'ta 100 yaşındaki dede 200'üncü bayramını kutladı

Muş’un Karabey köyünde yaşayan 100 yaşındaki Abdulbaki Kaya, 200’üncü bayramını torunları ile kutladı.

Muş'ta 100 yaşındaki dede 200'üncü bayramını kutladı
Muş'ta 100 yaşındaki dede 200'üncü bayramını kutladı
GİRİŞ 11.04.2024 21:40 GÜNCELLEME 11.04.2024 21:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Merkeze bağlı Karabey köyünde ikamet eden 7 çocuk ve 60 torun sahibi 100 yaşındaki Abdulbaki Kaya, 200’üncü bayramını kutlamanın sevincini yaşıyor. Tarihin birçok önemli anlarına şahit olan 100 yaşındaki Kaya, bu Ramazan Bayramı'nı da çocukları, torunları ve komşuları ile kutladı.

"DÜNYAYI ÇOK SEVERSEN AHİRETİN NOKSAN OLUR"

Kıymet bilen için dünyanın bir hazine olduğunu söyleyen Kaya, “200’üncü bayramımı torunlarım ile kutluyorum. Allah’a çok şükür bu günleri gördüm. İnsanlar dünyanın fani olduğunu söylüyorlar. Hayır, dünya fani değil, bilen için hazinedir. Akıllı adam dünyada çalışıp ahireti kazanandır. Dünyayı çok seversen ahiretin noksan olur” dedi.

100 yaşındaki Kaya’nın torunu İsa Kaya ise, dedesinin bayramını kutlamak için Gaziantep’ten geldiğini söyleyerek, “Dedem 100 yaşında ve 200’üncü bayramını kutladı. Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan torunları, dedemin bayramını kutlamak için geldiler” ifadelerini kullandı.

Harun Aras isimli torunu da, “Bizler torunları olarak her bayram dedemizin yanında olmaya çalışıyoruz. 200’üncü bayramını hep beraber kutluyoruz. Rabbim dedeme ve tüm yaşlılarımıza sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. Bu duygularla 100 yaşındaki dedemin 200’üncü bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu haber sonrasında bu dede 201. Bayramı görmez artık
    Cevapla
  • HEYGİDİYILLARHEY:( 3 hafta önce Şikayet Et
    Yüreğimde dede sevgisi uhde kalmıştır çocuktum evsahibimiz torunu gözüyle sevdi günbatımında yolunu gözlerdim bir çokomel onu görmek beni mutlu ediyordu dedem ben 3 yaşlarında iken vefat etmiş dede masada ölmüş söylermişim bahsettiğim dedem gibi sevdiğim rahmetlide 100 yaşını devirmişlerdi.Haberdeki dedemin ellerinden öpüyorum cümleten hayırlı bayramlar dileğiyle sevgiler saygılar.
    Cevapla
  • Kemalettin 3 hafta önce Şikayet Et
    200 degil 206 her yıl 11 gun fark var o yuzden sizin hesap duz hesap
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    ne mutlu ki dedenizi gûrmûşsûnûz biz iki dedemizi gûremedik Allah rahmet etsin dedelerimize
    Cevapla
  • İzmirli 3 hafta önce Şikayet Et
    Masaallah gözlük bile kullanmıyor. Reklamları yapılan saçma sapan ürünleri de kullanmıyor. Ölümden de korkmuyor. Ahiret inancı böyle işte.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor