Son Dakika: 'Kalkan-19' denetimiyle bin 177 göçmen yakalandı!

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik, Mobil Göç Noktası araçlarıyla gerçekleştirilen "KALKAN-19" denetimlerinde 1177 düzensiz göçmen yakalandı.

GİRİŞ 12.04.2024 09:28 GÜNCELLEME 12.04.2024 09:41
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik, mobil göç noktası araçlarıyla "Kalkan-19" operasyonlarının düzenlendiğini kaydetti.

Operasyonlarda 1177 düzensiz göçmenin yakalandığını bildiren Yerlikaya, şu bilgileri paylaştı:

"Ramazan Bayramı tatilinin ilk beş gününde (6-7-8-9-10 Nisan 2024) Valiliklerimiz ve Göç İdaresi Başkanlığımız koordinesinde, polisimiz, jandarmamız ve sahil güvenliğimiz tarafından, 103'ü İstanbul'da olmak üzere 162 mobil göç noktası araçlarıyla 30 büyükşehrimizin tamamında gerçekleştirilen denetimlerde; 22 bin 707 yabancının kimlik bilgilerine bakıldı. Bunlardan 1177’sinin düzensiz göçmen olduğu tespit edildi."

SINIR DIŞI İŞLEMLERİ DERHAL BAŞLATILDI

Yakalanan düzensiz göçmenlerin, İl Göç İdaresi müdürlüklerine teslim edildiğini ve sınır dışı işlemlerinin derhal başlatıldığını belirten Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 64
  • oylum 2 hafta önce Şikayet Et
    Kaçakçılık bitmez bunları içeri alanları öncebitirmeklazım
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Hala bile avrupada kaçak yaşayanların yakınları türkiyedekiler ceza alsın diyor.
    Cevapla
  • Yavuz 2 hafta önce Şikayet Et
    Hepsi dışarı. Eve kaçak giren hırsız muamelesi yapılsın cezasını verin öyle gönderin. Bu topraklar kul hakkı yeyicilere yurt olmaz.
    Cevapla
  • İbrahim 2 hafta önce Şikayet Et
    Acrupa birliği iltica yasalarını değiştirecek artık kimse göçmen olarak iltica edemiyecek eğer bizdekileri göndermezsek başımıza kalacaklar eğer bu hükümet göndermezse gelecek olan hükümet gönderir afgan suriyeli ıraklı iranlı hiç birini istemiyoruz hepsi dışarı
    Cevapla
  • kaplan 2 hafta önce Şikayet Et
    kimseye acimayin yolayinn ilerde başımıza bela olacak kimseyi birakmayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?