Son dakika: Bayram tatilinin acı bilançosu: 48 kişi hayatını kaybetti!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Bayramın ilk 6 gününde yaşanan, 3 bin 706 trafik kazasında, 48 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 184 kişi ise yaralandı" dedi.

GİRİŞ 12.04.2024 10:40 GÜNCELLEME 12.04.2024 11:26
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Bakan Yerlikaya, bayram tatilinde meydana gelen kazalara ilişkin X hesabından paylaşımda bulundu.

Yerlikaya, bayram tatili çerçevesinde geri dönüş yolculuklarının başladığını belirterek, bugün trafik yoğunluğunun yeniden artacağını vurguladı.

Yerlikaya paylaşımında, bayram tatilinin 6’ncı gününde 635 trafik kazası meydana geldiğini açıklayarak, 391 bin 472 aracın denetlendiğini, 23 bin 813 araca hız ve radar işlemi, 23 bin 886 araca ise diğer işlemler yapıldığını ifade etti.

6 GÜNDE 3 BİN 706 TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ

Paylaşımında bayram tatilinden bu yana meydana gelen kazalara ilişkin de bilgi veren Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 6 gününde 3 bin 706 trafik kazası meydana geldiğini açıkladı. Kazalarda 48 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Yerlikaya, 6 bin 184 vatandaşın ise yaralandığını belirtti.

Yerlikaya paylaşımda sürücülere de uyarıda bulundu. Aşırı hız yapılmamasına dikkati çeken Yerlikaya, "Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım" dedi.

Yerlikaya, bayram tatili boyunca trafik polisleri ve jandarma trafik ekiplerinin 24 saat esasına göre denetimlere devam ettiğinin altını çizdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Aydın 2 hafta önce Şikayet Et
    Otobüslerde emniyet kemerine yokki... Zaten otobüsler yavaş gidiyor. Çoğunlugu diyelim. Otobanda bile 110 hızını getirdiniz. Şehirler arası kaldırmak istiyorlar. Hızlı tren ihalelere kim binecek yoksa.... Otobanda otobüslere hız sınırı getirilmesinin tek sebebi, insanların yolcularını hızlı tren veya uçak ile yapılmasınin istenmesidir. İlginç yani ...
    Cevapla
  • Xyz 2 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye'de günlük kaza sayısı 15 bin ila 17 bin arasıdır. Günde ortalama 15 ila 20 kişi trafik kazalarında ölüyor. Bayram boyunca normalin 3 katı trafik olmasına rağmen trafik kazası 6 kat ölüm sayısı 3 kat az olmuştur. Halkımız bayramda daha dikkatli olmuştur. Yollarda magandalar insanların canına kastediyor. Caydırıcı ceza. Ehliyetine süresiz el koyma, hapis, hatta aracına el koyma.
    Cevapla
  • 1 Kayseri'li 2 hafta önce Şikayet Et
    Ölümlü trafik kazalarında başrol hep teneke Tofaş ve reno
    Cevapla
  • DARK 2 hafta önce Şikayet Et
    3706 kaza ?!!!!! Bu ne yaaaa Millet öfke patlamaları yaşıyor.
    Cevapla
  • Cemal Serbest 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu kadar Trafik Kazası oluyorsa şu Ehliyet Verenler Alanlar Sorgulanmalı.Yada Devlet El Atmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi