Devletten annelere 11 bin TL yardım! SGK 325 Euro desteğine nasıl başvuru yapılır?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla annelere 325 Euro yani bugünün kuruyla 11 bin TL ödeme yapılacağını açıkladı. Peki, annelere 325 Euro destek ödemesi başvuruları nasıl yapılacak, başvuru şartları neler?

Devletten annelere 11 bin TL yardım! SGK 325 Euro desteğine nasıl başvuru yapılır?
Devletten annelere 11 bin TL yardım! SGK 325 Euro desteğine nasıl başvuru yapılır?
GİRİŞ 16.04.2024 11:35 GÜNCELLEME 16.04.2024 11:38
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Bakan Işıkhan, X hesabından yaptığı paylaşımda 7 bin anne ve bakıcıya 325 euro destek verileceğini duyurdu. Işıkhan, çalışma hayatının her adımında ve her anında kadınların yanında olarak onları destekleyeceklerini belirtti. İşte Avrupa Birliği destekli projenin detayları...

ÇALIŞMA TAMAMLANDI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)  "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci fazını hayata geçirmek için çalışmalarını tamamlandı.

AB'nin finansman desteği sağladığı projeyle 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin, desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor.

3 İLDE DESTEK VERİLECEK

Ankara, İstanbul ve İzmir'de uygulanacak projede, çalışan annelere ayda 325 euro destek verilecek. Ayrıca, eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesi hedefleniyor. Projeden toplamda 7 bin kadın, 3 bin 500'ü anne ve 3 bin 500'ü bakıcı olmak üzere faydalanacak.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Avrupa Birliği’nin finansman desteği sağladığı projeyle 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin, desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmaları amaçlanıyor.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18
  • işçi 2 hafta önce Şikayet Et
    çokmuş 7 bin anneye yardım ,deryada bir damla
    Cevapla
  • Memoks 2 hafta önce Şikayet Et
    Saçma bir proje . Belli insanlara verilir gerisini boşver taktiği . Adam akıllı proje geliştiren kalmadı mı idarecilerde . Kamudan herhangi bir kaynak çıkışı olmadan yüzbinlerde insanı mutlu edecek birçok projem var kafamda . Ama idareciler o kadar uzak ki ulaşmak çok zor.
    Cevapla
  • SERKAN 2 hafta önce Şikayet Et
    valla bu hükümet enteresan işler yapıyor emeklilerin oyunu alamamışşın zam yapmadin diye ama hala parayı boş işlere yatırıyorsun
    Cevapla
  • 2 hafta önce Şikayet Et
    Seçimi niye kaybettiği belli, ötekinden farkın ne
    Cevapla
  • Kemal 2 hafta önce Şikayet Et
    Akıl Tutulması. Çalışan anne zaten çalışıyor aldığı para ile çocuğuna bakıcı tutsun. Asıl evde çalışmayan annelere yardımcı olmanız gerekmiyor mu? Bu nasıl bir anlayıştır. Çalışana destek çalışmayana köstek. Devam edin bakalım, bu akılla nereye kadar gideceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!