Teleferik faciasında yeni gelişme! Bakan Tunç duyurdu! CHP'li Başkan tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'da 1 vatandaşın hayatını kaybettiği teleferik faciası sonrası açılan soruşturma kapsamında CHP Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ünde aralarında yer aldığı 5 kişi tutuklandı.

GİRİŞ 14.04.2024 22:24 GÜNCELLEME 14.04.2024 22:38
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

Son dakika teleferik faciası haberleri: Adalet Bakanı Tunç, Antalya'daki teleferik kazasına ilişkin 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığını, 8'i için adli kontrol kararı verildiğini, 1 kişinin serbest bırakıldığını bildirdi.

Bakan Tunç resmi X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 17 vatandaşımızın yaralandığı ve kabinlerde mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarıldığı olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında;

Teleferik faciasında ihmaller zinciri! Kaza değil cinayetTeleferik faciasında ihmaller zinciri! Kaza değil cinayet

'14 ŞÜPHELİDEN 5'İ TUTUKLANMIŞTIR'

1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanından oluşan bilirkişi heyeti tarafından detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapılmış ve ön rapor hazırlanmıştır.

Soruşturma kapsamında uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön rapor, müşteki ifadeleri ve beyanları ile şüpheli savunmaları birlikte değerlendirilmiş olup, gözaltına alınan teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 14 şüpheliden 5’i tutuklanmış, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi de serbest bırakılmıştır.

Hepimizi üzen olayla ilgili adli soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir."

KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI DA TUTUKLANDI

Teleferik kazasında ihmalleri bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki Anet A.Ş’nin eski Yönetim Kurulu Başkanı CHP Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de tutuklananların arasında yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü.

Korkunç kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi olay anında 3 kişi de tahliye esnasında yaralandı. Kazanın ardından teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki 25 kabinde 184 kişi mahsur kaldı. Kaza sonrası havada saatlerce mahsur kalan 184 kişiden 128’i kurtarıldı.

Teleferik kazasında mağdurlar can çekişirken CHP'li Böcek'in eğlendiği ortaya çıktı

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 157
  • inci mercan 2 hafta önce Şikayet Et
    Chp ancak içki alem peşinde hizmet onlararın işi değil ama bizim insanımıza müstahak .
    Cevapla
  • havale ediyoruz 2 hafta önce Şikayet Et
    terör terörist israil abd ingiltere fransa yunan ermeni rum kafir batılı devletler sevici chp yide chp ye oy atanlarıda bile bile chp lehine sandığa gitmeyenleride kabir ve mahşer günü hesabı görülmesi için Millet olarak bütün haklarımızı Allahüteala CC havale ediyoruz dünyada kiminle beraber kimin peşinden gidiyorsanız mahşerdede onunla berabersiniz
    Cevapla
  • Hasan 2 hafta önce Şikayet Et
    Sapık chp Sapık fox tv sapık netanyahu sapık biden sapık putin. Kahrolsun sapıklık Kahrolsun sapıklar.
    Cevapla
  • havale ediyoruz 2 hafta önce Şikayet Et
    chp yide chp ye oy atanlarıda bile bile chp lehine sandığa gitmeyenleride kabir ve mahşer günü hesabı görülmesi için Millet olarak bütün haklarımızı Allahüteala CC havale ediyoruz
    Cevapla
  • Angaralı 2 hafta önce Şikayet Et
    Ankara dayım otobüs ile yolculuk yapıyorum rezillik diz boyu ama bize müstahak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?