Afrika sıcakları geliyor! 30 dereceyi göreceğiz

Afrika sıcakları bu sene erken geliyor. Sıcaklar, Türkiye'yi kavuracak. Hava sıcaklığının İstanbul ve Ankara'da 25 dereceyi, İzmir ve Antalya'da ise 30 dereceyi bulması bekleniyor.

GİRİŞ 15.04.2024 08:44 GÜNCELLEME 15.04.2024 09:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bu hafta yurt genelinde hava sıcaklıkları Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi ile mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Hava sıcaklığının İstanbul ve Ankara'da 25 dereceyi, İzmir ve Antalya'da ise 30 dereceyi bulması bekleniyor.

Türkiye, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisine giriyor. Bugünden itibaren yurdun birçok bölgesinde hava sıcaklıklarında önemli oranda artış gözlenecek.

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNE ÇIKACAK

Mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenen hava sıcaklıkları, yaz sıcaklarını aratmayacak.

Perşembe gününe kadar etkisini sürdürecek olan sıcak hava dalgası ile özellikle Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıkları 4-5 derece artacak.

Karadeniz'in batısında sıcaklık nisan ayı normallerine göre daha yüksek olacak. Doğu Karadeniz'de ise salı gününden itibaren sıcaklıklarda artış olacağı öngörülüyor.

İç Anadolu'da da sıcaklıkların mevsim normallerinin 2-4 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

30 DERECEYİ GÖRECEK

Tahminlere göre hafta boyunca İstanbul ve Ankara'da hava sıcaklığının 25 derece civarında olması, Bursa'da ise 27 dereceyi bulması bekleniyor.

İzmir ve Antalya ise hava sıcaklığının 28-30 derece arasında seyredeceği belirtiliyor.

Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının yurt genelinde 5 gün boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor. Hafta boyunca yurdun bazı bölgelerinde ise yer yer yağışlı hava etkili olacak.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Mardin, Van, Hakkari dışında yağış beklentisi bulunmuyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Aaaa 2 hafta önce Şikayet Et
    Mansur da yağmur duasına çıkmaz Ankaralıların vay haline
    Cevapla
  • Türkiye 2 hafta önce Şikayet Et
    Biz daha poturu bile çıkaramadık gece eksilerde gündüz buz gibi soğuk.
    Cevapla
  • Ülkem 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah cc yardımcımız olsun durum hiçte iyi değil ne oldu ankarada ne kar ne yağmur yağdı 4 aydır damla yok susuzluk kapıda yetkililer şimdiden tedbir alsa iyi olur çoook rabbimize dua tövbe istiğfar etmemiz lazım yoksa işimiz çok zor allah cc rahmetini üzerimizden eksik etmesin inşallah amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı