İbretlik dönüş... 2019'da AK Parti, 2024'te CHP'den İBB Meclisi'ne!

CHP'nin "milletin dini değerleriyle barışma" illüzyonuna argüman olarak sıklıkla başörtülü figürleri kullandığı bilinirken, bunun son örneği İstanbul'da İBB Meclisi'nde yaşandı.

GİRİŞ 16.04.2024 15:51 GÜNCELLEME 16.04.2024 18:24
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki imaj çalışmaları devam ediyor. İstanbul'da reklam ve PR'a depremden daha fazla bütçe ayıran CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimi, "başörtülü üye", "başörtülü İBB muhabiri" gibi vitrin hamlelerine bir yenisini daha ekledi. İstanbul'un Üsküdar ilçesinde AK Parti sıralarında çalışma yürütüp İBB Meclisi'ne kadar taşınan Amine Cansu Çelik, Ekrem İmamoğlu ile yakınlaşmasının ardından önce partisinden istifa etti kısa süre sonra ise CHP'nin adayı olarak İBB Meclisi'ne adım attı. Baş döndüren bu "ibretlik dönüş", İmamoğlu'na yakın "İBB Haber" sayfasında Çelik hakkında ortaya atılan iddiaları yeniden gündeme getirdi.

NEREDEN NEREYE

Amine Cansu Çelik, 2019 yılında AK Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediye ve Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi seçilmişti. AK Parti’den ilginç bir şekilde 2022 yılında istifa eden Amine Cansu Çelik, bu dönemde ise CHP 1. sıradan Üsküdar Belediye Meclis Üyesi oldu. 2019 seçim döneminde Üsküdar’da AK Parti adayı Hilmi Türkmen’e destek veren Çelik, 2024 yerel seçimlerinde Hilmi Türkmen’in rakibi olan CHP adayı Sinem Dedetaş’ı destekleyerek oy istedi.

İstifasının üzerinden 2 sene geçen Amine Cansu Çelik, Ekrem İmamoğlu tarafından CHP Üsküdar Meclis Üyeliği listesinin 1. sırasına yazıldı. AK Parti’den ilginç bir şekilde 2022 yılında istifa eden Cansu Çelik, CHP 1. sıradan Üsküdar Belediye Meclis Üyesi oldu.

Amine Cansu Çelik'in 2019 yılında AK Parti çatısında siyaset yaparak 'birlik ve beraberlik' mesajlarından sonra aniden istifa ederek CHP'den meclis üyesi olması, taban tabana zıt bir ideolojide nasıl bir siyasi yol izleyeceği merak konusu oldu. 

HİLMİ TÜRKMEN İÇİN ÇALIŞMIŞTI

2019 yerel seçimlerinde AK Parti çatısında siyaset yaparak Hilmi Türkmen’e oy isteyen Amine Cansu Çelik, Hilmi Türkmen için kapı kapı gezmişti. Ravza Kavakçı Kan ile yakınlığı bilinen Amine Cansu Çelik, 2024 yerel seçimlerinde de AK Parti adayı olan Hilmi Türkmen için yoğun çalışmalar gerçekleşmişti.

2022 yılında istifası sonrası bir anda CHP’den meclis üyesi adayı olan Çelik, 2024 yerel seçimlerinde AK Parti Hilmi Türkmen’in rakibi olan CHP adayı Sinem Dedetaş’ı seçim gecesi “Üsküdar’ı artık kadınlar yönetecek” sözleriyle destekledi.

___________

'BEYAZ KÖŞK' DETAYI 

AK Parti’nin İBB Belediye Meclis Üyesi Amine Cansu Çelik 28 Mart 2022 tarihinde "Makam ve mevki sahiplerinin liyakatsizliği" sözleriyle partisinden istifa etmişti.

Çelik’in, istifa sürecinde Beyaz Köşk’te İmamoğlu ile görüştüğü öne sürülerek devreye İngiltere İstanbul Başkonsolosu’nun girdiği iddia edilmişti.

Ekrem İmamoğlu ekibi tarafından fonlanan ancak daha sonra birbirleriyle ters düşen İBB Haber isimli sosyal medya hesabının iddiasına göre, Amine Cansu Çelik, istifa açıklamasından hemen önce İBB Başkanı İmamoğlu ile Beyaz Köşk'te ayrı tarihlerde 2 farklı görüşme yaptı. Bu görüşmelerden sonra 28 Mart 2022'de AK Parti’den istifa etti.

Çelik'in istifa ettikten sonra yurt dışına çıkması için İmamoğlu'nun yakın ilişkisi olduğu bilinen İngiltere Ankara Büyükelçiliği’nin devreye girdiği iddia edildi. Çelik için İngiltere İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo ile 30 Mart 2022 günü Ayazağa'daki özel bir AVM'de yer alan bir restorantta buluşma ayarlandığı öne sürüldü. Bu görüşmede Çelik'in Londra'ya rahat gitmesinin detayları konuşulduğu iddia edildi.

İstifasından 2 sene sonra Amine Cansu Çelik'in CHP'den Üsküdar Meclis Üyesi olması ise dikkat çekti.

 

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Butur dönek insanların onu kesilmeli bir yasa çıkarılıp o partiden bu partiye geçişler yasaklanmalı nedir buyana biri biryere bir biryere bence tek partiden secilemetenler ömür boyu siyaset yapmamalı o partide o partiye gidip geliyorlar menfaatleri için siyaseti menfaatleri için kullanıyorlar bunların ol.amasi gerekli
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    üç günlük dünya için fırıldak olmaya gerek yok. Muhsin Yazıcıoğlu Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah münafıkların şerrinden korusun
    Cevapla
  • Altay 1 hafta önce Şikayet Et
    O basortusu icin ruhunu ortaya koyanlar. Sen nin hainligin sonucu olarak umarim neslinin ingiltereden bir daha vatan topraklarina ayak basmadan kahri perisan olur. Kuffara kosan kuffarla sonnefesini verir
    Cevapla
  • Mustafa 1 hafta önce Şikayet Et
    Başı kapalıda olsa dünyalık menfaat peşinde koşmuşsa yazıklar olsun derim,özelliklede din düşmanı bir partide menfaat peşindeyse o kişi dava insanı değildir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...