23 Nisan resmi tatil mi? 22 Nisan'da yarım gün izin var mı? Okullar açık mı, özel sektör tatil...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl salı günü kutlanacak. 23 Nisan’ı tatil fırsatına çevirmek isteyenler şimdiden plan yapmaya başladı. Kutlama ve resmi törenlerle renklenecek olan bu günde, birçok öğrenci çeşitli gösterilere katılım sağlayacak. Peki 23 Nisan resmi tatil mi? 23 Nisan’da kamu ve özel sektör tatil olacak mı?

23 Nisan resmi tatil mi? 22 Nisan'da yarım gün izin var mı? Okullar açık mı, özel sektör tatil...
23 Nisan resmi tatil mi? 22 Nisan'da yarım gün izin var mı? Okullar açık mı, özel sektör tatil...
GİRİŞ 22.04.2024 15:59 GÜNCELLEME 22.04.2024 15:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünyada çocuklara bayram armağan eden tek ülke olan Türkiye'de 23 Nisan Bayramı bu sene 104. kez kutlanacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, resmi tatil olarak kabul edilen bir gün olup, bu özel tarih kapsamında çoğu kamu kurumu kapalı olacaktır.

22 NİSAN YARIM GÜN MÜ?

Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanununda yer alan bilgilere göre 22 Nisan yarım gün veya resmi tatil değildir.

23 NİSAN RESMİ TATİL Mİ?

23 Nisan resmi tatiller arasında yer alıyor. Salı günü okullar ve resmi daireler kapalı olacak. Özel sektörde de resmi tatil uygulaması geçerli kılınacak. Resmi tatil olmasına rağmen çalışması gereken vatandaşlar ise ekstra mesai ücretini hak edecek. Bu özel günde üniversiteler ve liseler de tatil edilecek.

Hafta sonu tatiliyle birleştirmek isteyenlerin 1 gün ek izin almaları gerekecek. 22 Nisan Pazartesi günü ek izin alanlar için 4 günlük tatil fırsatı doğuyor. Böylece cumartesi, pazar, pazartesi ve salı günü olmak üzere toplamda 4 günlük bir tatil yapılabilecek.

24 NİSAN TATİL OLACAK MI?

24 Nisan 2024 Çarşamba günü idari izin ilan edilmediği sürece resmi tatil değildir. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler tarafından idari izin ilan edilmektedir. idari izin sadece devlet kurumları, PTT, banka gibi kamu kurumları için geçerlidir. çarşamba iş günü olarak çalışan özel kuruluş çalışanları yıllık izin kullanmadıkları sürece izinli sayılmayacaklardır. 

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Mete Han 1 hafta önce Şikayet Et
    23 Nisan'da çocuklar ve aileleri birlikte olmalıdır. Bunun için de 23 Nisan'ın tatil olması normaldir. Öncesi veya sonrasının tatil olması gereksizdir.
    Cevapla
  • hesapsorucu 1 hafta önce Şikayet Et
    ya bu tatil sevdamız nedir arkadaş dünyada en çok tatil yapan başka bir millet yok..özel sektör hariç.
    Cevapla
  • 23 Nisan 1 hafta önce Şikayet Et
    23 Nisan bayram tatil olmalı zira çocuklar bizleri eğlendirecegiz diye günlerce prova yaparak çalışıyorlar.biz veliler çalışıp o gün çocukları eğlendirmemiz gerekmez mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza