Uludağ Üniversitesi'nde tüberküloz vakası! DMM sonuçları açıkladı

Uludağ Üniversitesi'nde bir öğrenciye tüberküloz tanısı konulması hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) kamuoyunu aydınlatan açıklama yayınladı.

Uludağ Üniversitesi'nde tüberküloz vakası! DMM sonuçları açıkladı
Uludağ Üniversitesi'nde tüberküloz vakası! DMM sonuçları açıkladı
GİRİŞ 16.04.2024 21:36 GÜNCELLEME 16.04.2024 21:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Uludağ Üniversitesi'nde bir öğrenciye tüberküloz tanısı konulması hakkında Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. 

DMM tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"12 Mart 2024 tarihinde, Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde okuyan bir öğrenciye tüberküloz tanısı konulduğu ilgili kurumlara bildirilmiştir.

"TEMASLI TARAMASI YAPILMIŞTIR"

Tanının konması üzerine, Eğitim Bilimleri Fakültesinde temaslı taraması yapılması için öğrencinin girdiği sınıflardaki öğrenci ve öğretim elamanlarının listeleri istenmiştir.

Aynı gün listeler gönderilmiş ve 2 Nisan 2024 tarihinde mevcut öğrencilere Eğitim Fakültesinde Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından gün boyu temaslı taraması yapılmıştır. 5 Nisan 2024 Cuma günü bu öğrenciler Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tekrar kontrole çağrılmış ve test sonuçları okunmuştur.

"POZİTİF OLAN TEMASLIYA RASTLANMAMIŞTIR"

186 kişiye akciğer filmi çekilmiş, 132 kişiye de PPD deri testi yapılmıştır. PPD testi pozitif olan temaslıya rastlanmamıştır.

Tedbir amaçlı taramalara devam edilecektir. Konuya ilişkin yalnızca resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız, kamuoyunda paniğe yol açmak için ortaya atılan iddialara itibar etmeyiniz."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • osman 1 hafta önce Şikayet Et
    şu köpekleri alın sokkatan parktan bahçeden siz halkın düşmanı mısınız ?
    Cevapla
  • Okur 1 hafta önce Şikayet Et
    Yatılı okulda çalışırken bir öğretmen arkadaşta tüberküloz olmuş hepimiz taramadan geçmiştık şükür ne öğrencilere ne arkadaşlarımıza bulaşmamıştı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...