Hatay'da bulunan Bizans dönemine ait sikkeler görevlilere teslim edildi

Hatay'ın Antakya ilçesinde İsmet ve Casim Kaya kardeşler, kendi arazisinde Bizans Dönemine ait olduğu değerlendirilen 22 sikke buldu. Vatandaşlar bulduğu sikkeleri kendi rızasıyla Müze Müdürlüğü görevlilerine teslim etti.

GİRİŞ 16.04.2024 22:17 GÜNCELLEME 17.04.2024 10:17
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Antakya İlçesi Saçaklı Mahallesi'nde iki kardeş kendi tapulu arazisinde Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 22 sikke bulduğunu beyan etmesi üzerine harekete geçti.

Olay, Hatay Müze Müdürlüğü yetkililerine haber verildi. İsmet ve Casim Kaya kardeşler bulduğu sikkeleri kendi rızasıyla Müze Müdürlüğü görevlilerine teslim etti.

İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Saçaklı Mahallesi’nde bir vatandaşın kendi tapulu arazisinde Bizans Dönemine ait olduğu değerlendirilen 22 adet sikke bulduğunu beyan etmesi üzerine; Hatay Müze Müdürlüğü yetkililerine bilgi verilerek şahsın bulmuş olduğu sikkeleri kendi rızası ile Müze Müdürlüğü görevlilerine teslim etmesi sağlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: İHA, DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • osman 1 hafta önce Şikayet Et
    öncelikler bizans diye bir ülke tarihte hiç olmadı... olsa olsa doğu romadır... ayrıca arkadaşları tebrik ediyorum... az verip çoğunu korumuşlar.. devlete verse hem hırsız müamelesi görecek hem de zırnık koklatmayacaklardı ...
    Cevapla
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Tapulu arazisinden çıktıysa devlete vermeye gerek yok bence, devlet arazisi değil dağ taş değil, kendi arsası. Nasip onunmuş
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    bir lahit bulunsa devletin yetkilileri yangından mal kaçırır gibi hareketler yapıp millet görmesin diye araya perde bile çekiyorlar.Ama başka ülkede olsa her aşamada canlı yayınla açılıyor .dünyanın en muhteşem sanat eseri lahitler boş nedense.bizans sikkesi bunlar teslim eden az değerli olduğunu biliyor sorun yaşamaya değmez.Roma dönemi yada öncesi teslim eden duydunuzmu?
    Cevapla
  • Hilal 1 hafta önce Şikayet Et
    Devlet hazinelerin çıkarılması için aramayı serbest bırakması lazım
    Cevapla
  • Tttttt 1 hafta önce Şikayet Et
    Saygı, sevgi ve anlayışı bir yakalayabilsek varya herşey çözülecek. Bu habere yorum yapma gereği bile duymayacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj