İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması

Dışişleri Bakanlığı İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riskinin bulunduğunu duyurdu.

GİRİŞ 19.04.2024 13:42 GÜNCELLEME 19.04.2024 13:42
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran topraklarına yönelik saldırı düzenlediği iddialarına ilişkin yaşanan son gelişmelerin kalıcı bir çatışmaya dönüşme riskinin bulunduğunu belirterek, tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet etti.

Bakanlık, bölgedeki son gelişmeler hakkında yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail'in Şam'daki İran Büyükelçiliğine yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır. Hadiseleri yakından takip etmekteyiz. Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz."

Öte yandan açıklamada, "uluslararası toplumun önceliği, Gazze'deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın sağlanması olmalıdır" ifadesi kullanıldı.

İSRAİL'İN İRAN VE SURİYE'YE SALDIRDIĞI İDDİASI

İran devlet televizyonu, İran Hava Kuvvetleri Üssü'ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurmuştu. Amerikan medyası, ABD'li yetkililere dayandırarak geçtiği haberlerde İsrail'in İran'a yönelik saldırı düzenlediğini bildirmişti.

Suriye haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde de İsrail'in, ülkenin güney sınırlarında Beşşar Esed rejimi ordusunun hava savunma sistemlerinin bulunduğu birkaç noktaya roket saldırısı düzenlediği ileri sürülmüştü.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • DATÇALI 1 hafta önce Şikayet Et
    İSRAİL ve İRAN karşılıklı ve anlaşmalı olarak GAZZEDEKİ SOYKIRIMI kamufle etmek için anlaşmışlar şov yapıyorlar.
    Cevapla
  • Stm 1 hafta önce Şikayet Et
    İran ve israil artı abd avrupa ingiltere O kadar çok güz3l tiyayro oynadılar ki ama artık eskisi gibi olmyacak çünkü herkes akılı oldu ve arka kapılarda yaptığı karşılklı olarak anlaşmaları herkes biliyr kimse yutmaz k bkmayn O iş geride kaldı..bide iranın geçmişine bakarsanz hep müslüman ülkelerle savaşmış .İranın tek davası Süni müslümanları şiilleştirmesidr
    Cevapla
  • Ahmet Vatan. 1 hafta önce Şikayet Et
    Burada kilit ülke Ürdün! fakat hiç ses yok.?
    Cevapla
  • Mete DUR 1 hafta önce Şikayet Et
    İran ve İsrail karşılıklı gerilim ile günden oluşturarak Masum Filistinlilerin katlıamını dünyanın gözünden kaçırmaya çalışıyorlar. Allah her ikisine de sebep oldukları masumların katliamı nedeniyle hak ettiklerini belayı bir an önce versin diye dua ediyorum. .
    Cevapla
  • Hazırlıklımıyız 1 hafta önce Şikayet Et
    Peki, Ülkemizin ,radar, uydu,erken uyarı vb. izleme sistemlerimiz, bu kadar balistik,seyir füzesi, dronelar havalanca/uçaktan atılınca .bunları Tespit etmiş midir?nereden atılmış nereye doğru gitmiş biz takip/tespit ettik mi .sınırlarımızda güvenlik uçuşu/alarm durumu olmuş mudur? ABD/israil veya iran'ın verdiği bilgilerden fazlası/doğrusu olmalı elimizde ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı