İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde toprak kayması meydana geldi. İstanbul Valiliği, toprak kaymasıyla ilgili yaptığı açıklamada 24 evin etkilendiğini, 96 vatandaşın da tedbir amaçlı tahliye edildi.

GİRİŞ 19.04.2024 22:15 GÜNCELLEME 19.04.2024 23:30
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Son dakika Gaziosmanpaşa haberleri: İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde toprak kayması meydana geldi. İstanbul Valiliği, toprak kayması nedeniyle 24 evin etkilendiğini ve 96 vatandaşın tedbir amaçlı tahliye edildiğini duyurdu.

Olay yerine çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi.

96 VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ

Gaziosmanpaşa’daki toprak kaymasının yaşandığı alanda tahliye edilen bina sayısı 24’e yükseldi. Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşın 78’i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleştirildiği belirtildi.

Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları, 20 Nisan cumartesi günü İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, AFAD ve ilçe belediyesi ekipleri tarafından yapılacak.

İSTANBUL VALİLİĞİ: ÖLEN YA DA YARALANAN OLMAMIŞTIR

İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa ilçesinde meydana gelen toprak kaymasında 24 gecekondunun etkilendiğin bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada,  "19.04.2024 günü saat 19.30 sıralarında Gaziosmanpaşa İlçesi Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokakta bulunan alanda toprak kayması meydana gelmiştir. Olaydan toplam 24 gecekondu etkilenmiş olup, bu gecekondulardan 3'ü kullanılamaz hale gelmiştir. Bölgede yaşayan 96 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiş olup olay yerine çok sayıda AFAD ekibi sevk edilmiştir. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştır." denildi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Aksu 1 hafta önce Şikayet Et
    O bölgede hazine arazilerine plansız programsız gecekonduların yapılmasına müsaade edenler kimler? O bölgedeki ev sahiplerinin mağdur olmaması için devlet bir sürü masraf yapacak, peki devletin parası kimin, niye ben gidip orada bir gecekondu oturtmuyorum,biz o zaman neyiz.
    Cevapla
  • Ergun 1 hafta önce Şikayet Et
    Haramı çok sever bizim insanımız
    Cevapla
  • Dervaz 1 hafta önce Şikayet Et
    Eko ile İstanbul cilalı taş devrine döndü oy verdiniz hizmet istemiyoruz dediniz herkes artık başının çaresine bakacak Chp belediyeciliginden hizmet beklemek gibi bir beklentiye girmeyin
    Cevapla
  • alp 1 hafta önce Şikayet Et
    Türk rumuzlu yorumcu. Önce git Türkçe öğren.
    Cevapla
  • Turk 1 hafta önce Şikayet Et
    Deprem felaket gibi durumda bazen yapacak bir şey yok allah da ekrem var yardım eder yenilerini yapar bazen belediye fırsat verin hizmet etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?