Hırsızlardan yeni yöntem: Kaputa çiğ tavuk, sonra soygun

Bir hırsızlık yöntemi daha sosyal medyada gündem oldu. Yoldaki araçların kaputlarına çiğ tavuk fırlatan hırsızlar, şoförün panik halinden faydalanıp soygun yapıyor.

GİRİŞ 21.04.2024 11:42 GÜNCELLEME 21.04.2024 11:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hırsızlar yöntem geliştirmede kendilerini aştı. Hırsızların son yöntemi, kişinin arabasına çiğ tavuk fırlatmak. Sosyal medya platformu X'te 'kalpcidoktor' kullanıcı adıyla yapılan paylaşımda yer alan bir kişi arabanın kaputu üzerine fırlatılan tavuk parçasının şaşkınlığını yaşadı. Bunun hırsızlar tarafından geliştirilen yeni bir yöntem olduğunu anlatan kişi şunları söyledi:

"Tavuk parçasıyla geziyorum. Sebebini anlatayım. Unkapanı Köprüsü'nde tam kemerin orada sol şeritte önüme böyle bir tavuk parçası atıldı. Hatta kemikli tavuk! Bu bir taktik. Yumurta fırlatıyorlar, çiğ tavuk fırlatıyorlar. Ve siz arabadan indiğimizde bu tavuğu kim fırlattı diye bakarken aracınızdaki değerli eşyaları çalıyorlar. Bilginiz olsun."

"PANİKTEN YARARLANIYORLAR"

Akşam gazetesine konuşan Emekli Emniyet Müdürü Feramuz Erdin, "Şunu itiraf etmek gerekir ki çiğ tavuk olayına ilk kez şahit oluyorum" diyerek şunları kaydetti:

"Sanırım bu yöntemle sürücünün kafasını tamamen karıştırıp paniğe sevk etmeye çalışıyorlar. Çiğ yumurtadan sonra şimdi de çiğ tavuk yöntemini bulmuşlar. Bu taktiklerin yüksek seyir hızlarında kazaya yol açması da mümkün. Sürücülerin bir canlıya çarptığını düşünerek paniklemesi doğaldır. Hırsızlar da bu panik halinden faydalanmak için böyle bir yöntem geliştirmiş."

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Memlektte asam gibi ceza olmazsa her şeyi yaparlar
    Cevapla
  • zormu 2 hafta önce Şikayet Et
    sivil polis geçsin işte oradan. gelen kişiyide tavuk gibi toplasın. bizmi söyleyelim.
    Cevapla
  • Osman 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu tür adamlara hapis filan olmayacak hırsızlık için tavuk yumurta atana kurşun atılacak herkes yoluna bakacak
    Cevapla
  • Efeler 2 hafta önce Şikayet Et
    Teşekkürler Vatandaşı Bilgilendirdiğiniz için.
    Cevapla
  • Diyarbakir 2 hafta önce Şikayet Et
    keske sadece çiğ olsaydı benim de başıma geldi ama tavuk değil canlı horozla yapıldı kuyumcudan çıktıktan hemen sonra 50metre ilerde kırmızı ışıkta iki şahıs beklememi söyledi nedeni sorduğumda arabanın altında horoz olduğunu söyledi o horoz nereden geldi nasıl girdi anlayamadım. Ama arabanın kapilarini kilitledim çıkmadım dışarıya dedim arabanın altına bakma gidiyom.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'nın ambargosu İsrail ve dünyayı salladı! Manşeti attılar...
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var