Son Dakika... Başkan Erdoğan'dan tarihi ziyaret: Kalkınma Yolu Anlaşması'nda imza atıldı!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile baş başa görüştü. Görüşmede Kalkınma Yolu dahil iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı.

GİRİŞ 22.04.2024 16:42 GÜNCELLEME 22.04.2024 16:57
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'taki resmi ziyaretleri kapsamında, Bağdat'taki Hükümet Sarayı'nda Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile görüştü.

TÜRKİYE İLE IRAK ARASINDA ANLAŞMALAR İMZALANDI!

Baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı Sudani nezaretinde iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı.

KALKINMA YOLU ANLAŞAMASI'NDA İMZA ATILDI!

Türkiye'nin de önem verdiği Irak Kalkınma Yolu projesi ve Ovaköy Sınır Kapısı için imzalar atıldı.

KALKINMA YOLU PROJESİ NEDİR?
 

Kalkınma Yolu Projesi, Körfez üzerinden denizden Basra’ya, oradan da karayolu ve demiryollarıyla Türkiye’ye ve Avrupa’ya uzanan, Irak ve Türkiye’yi birbirine bağlarken, küresel anlamda da önemli bir ticari koridor oluşturmayı amaçlıyor.
 

Kalkınma Yolu Projesi’nin yaşama geçirilmesi için güvenlik ortamının sağlanmış olması gerekliliği, Bağdat’ın Ankara ile PKK konusunda geçmişe oranla daha fazla işbirliği yapmak istemesinin nedenleri arasında sayılıyor.

Erdoğan, temasları çerçevesinde daha sonra Erbil'e ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’taki resmî temasları kapsamında, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile görüştü.

12 YIL SONRA RESMİ TÖRENLE KARŞILAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ve diğer yetkililer resmi törenle karşıladı.

Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Bağdat'a geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir görüşme gerçekleştirdi.

TARİHİ ZİYARETTEN İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'ta resmi törenle karşılandı.

ERBİL KALESİNE TÜRK BAYRAĞI YANSITILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 yıl aranın ardından Irak'a gerçekleştireceği tarihi ziyaret öncesi ülkenin kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil caddeleri Türk bayrakları ve Erdoğan'ın posterleriyle süslendi.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 84
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD ve Batı Hegemonyası , Untapped Natural Resources denilen NTE 'ler , Hidrokarbonlar ve diğer kaynakların peşindedir . Afganistan'daki NTE rezervleri , Doğu Afrika'daki Petroller , Hint Okyanusu ve Arktiklerdeki kaynaklar iştahlarını kabartmaktadır . Uzayda'ki mineralleri keşfedebilecek hassasiyette teknolojiye sahiplerdir , Dünyanın neresinde hangi madenlerin olduğunu bilmektedirler .
    Cevapla
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Total'e bakarsak , Hindistan , Afrika , Ortadoğu , Orta Asya ve Hazar Havzasında çok zengin madenler , NTE'ler ve Hidrokarbon kaynakları var . Geleceğin endüstriyel değeri yüksek Karbon bileşenleri , Grafen , Karbon Kompozit , Fiber üretimi için uzaklara gitmeye gerek yok , Bölge tüm endüstriyel kaynaklar açısından müthiş zengindir .
    Cevapla
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD , Avrupa'ya mal akışının hızlı , güvenli ve düşük maliyetli olmasını istiyor . Çin ile gerilim yaşanması halinde , endüstriyel yatırımları Çin'den çekerek , Hindistan'a kaydırmayı planlıyor . Onun için hiç farketmez , Development Road ve İMEC hepsi amacı karşılar .
    Cevapla
  • Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun... Allah utandırmasın.
    Cevapla
  • Yılmaz 1 hafta önce Şikayet Et
    Arapların 40 50 Yıllık Petrolü Kaldı Hepsi Türkiyeye Muhtaç Durumda Bizde Bunu İyi Değerlendirip En Üst Seviyede Kazanç Sağlamalıyız
    Cevapla
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Venezuela'ya yaptırım uyguluyorlar , Ona sen petrolünü beklet , mayalansın kıvama gelsin , satma diyorlar . Körfez Arap Petrolü üzerinden piyasa üzerinde hegemonya tesis ediyorlar .
    Cevapla
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    2050 yılında petrol kaynakları tükenecek ve Küresel Isınmaya karşı yeşil enerjiye yönelelim denmesi , Batı Medyası'nın , petrol fiyatlarını speküle etmeye yönelik yayınlardır . Gerçekte , Hint Okyanusu , Okyanuslar , Arktikler , Latin Amerika , Asya ve Afrika'da açılacak çok zengin rezervler vardır .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"