Operasyonların 'anası' geliyor! Bu harekat diğerlerinden farklı olacak

Gazeteci Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretinin ardından başlaması beklenen terör örgütü PKK'ya yönelik operasyona ilişkin detayları aktardı. Selvi, "bu kez PKK’ya yönelik operasyonların anası geliyor." dedi.

GİRİŞ 22.04.2024 12:34 GÜNCELLEME 22.04.2024 13:30
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra bugün Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Erdoğan, günübirlik ziyareti kapsamında, Bağdat'ta Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretinde yanında yer alan isimlerden biri olan gazeteci Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretini ve Irak'ta gerçekleşmesi beklenen terör örgütüne yönelik operasyona ilişkin dikkat çeken bilgiler verdi. 

IRAK PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretinde kalkınma yolu projesi, petrol boru hattı, Dicle ve Fırat'ın suları ve terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon gibi birçok konunun masaya yatırılacağını belirten Selvi, "Komşularımız İran ve Irak, PKK’yı terör örgütü olarak ilan etmedi. Irak bu yönde önemli bir adım attı. PKK’yı ‘yasaklı’ örgüt ilan etti. Ama terör örgütü olarak ilan etmesi için parlamentosundan geçmesi gerekiyor. Bu adımın atılmasını bekliyoruz." dedi.

'Büyük Irak harekatı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Irak sınırımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. İnşallah bu yaz Irak sınırımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız” diyerek işareti verdiğini hatırlatan Selvi, "Erdoğan’ın Irak ziyaretinin ardından PKK’ya yönelik kapsamlı bir kara harekâtı yapılacak." ifadelerini kullandı.

BU KEZ FARKLI KONSEPT KULLANILACAK

Selvi, terör örgütüne yönelik operasyonda bu kez farklı bir konsept uygulanacağını belirterek "Çünkü bu harekâtı merkezi Bağdat hükümeti, Erbil yönetimi ve Haşdi Şabi ile birlikte yapmayı planlıyoruz. Hava Kuvvetleri’nin destek vereceği Irak harekâtını, karada Türk Silahlı Kuvvetleri yapacak. Amaç 378 kilometrelik Irak sınırımızdan 30-40 kilometre derinlikte güvenli bir hat oluşturmak." dedi. 

OPERASYONLARIN 'ANASI' GELİYOR

Planlanan harekâtta daha öncekilerden farklı bir strateji izleneceğini söyleyen Selvi, Bazı bölgelerin kontrolünü Irak merkezi yönetimi ve Haşdi Şabi, bazı yerlerin güvenliğini ise Erbil yönetimi sağlayacağını belirtti. Selvi, bu harekatı PKK'ya yönelik operasyonların 'anası' olarak nitelendirdi. 

Harekatın farklı noktalarına da dikkat çeken Selvi, şu ifadeleri kullandı;

1- Harekât başladığında eşzamanlı olarak Irak-Suriye sınırı kontrol altına alınacak. Böylece PKK’nın Irak ile Suriye’den güç aktarımı yapmasının önüne geçilecek. Bu görevi Bağdat merkezi yönetimi ile Haşdi Şabi’nin üstlenmesi planlanıyor. Türkiye, kurmay düzeyinde destek verecek.

2- Süleymaniye, Sincar ve Mahmur Kampı’nda PKK’ya karşı tedbir alınacak. Irak merkezi yönetimi ve Erbil istihbarat desteği sağlayacak. KYB’nin kontrolündeki Süleymaniye’den gelecek tehditlere karşı görev yapacaklar.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 68
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Önce Meclistekileri. bir temizleyinde görelim.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Pkk nin anasida babasida burda türkiyede mecliste, bunlar temizlenmedigi süre biz burda rahat edemiyecez.
    Cevapla
  • ssk emeklisi 1 hafta önce Şikayet Et
    yav bırakın artık bunları sahiden bir şey olacakmış gibi, yıllardır konuş konuş aynı, 3 beş günde bir terörist öldürüp pkk ya ağır darbe diye milleti kandırmaktan baßka ne yaptınız, 1 terörist öldürmek için 1 f16 kalkıyor 1 saatlik maliyeti devlete 250 bin tl sadece yakıt
    Cevapla
  • Son Osmanlı 1 hafta önce Şikayet Et
    SSK emeklisi sen günlük şehitlerin geldiği günleri özlemişsin ankaşılan ırak başka bir ülke onlarla anlaşıp ortak operasyon yapmazsan yur içini kurutursun ama duşardan terörist wngelleymezsin gerçi senin aklın buna ermez ama genede belki 50 100 kez okursan belki anlarsın.
    Cevapla
  • *ekrem* 1 hafta önce Şikayet Et
    c h p k k ya bu saatten sonra uyku haram kudurun yerli milli düşmanları akşamdan kalma ayyaşlar kudurun
    Cevapla
  • TC turk 1 hafta önce Şikayet Et
    Güçlüyüz Cesuruz Hazırız....hepsini gebertelim.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
Din adamlarının toplumdaki algısı belli oldu! Diyanet'in o faaliyetine büyük destek