TBMM’de söz çocukların! Kurtulmuş'un önergesine 'Hayır' oyu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle TBMM’de “Çocuk Özel Oturumu” düzenlendi.

GİRİŞ 23.04.2024 11:40 GÜNCELLEME 23.04.2024 12:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Program kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Genel Kurul yönetimini çocuklara devretmek adına, “Başkanlık Divanı” seçimi için verilen önergeyi okutup, oylamaya sundu.

ÇOCUKLARIN HAYIR OYU GÜLÜŞMELERE NEDEN OLDU

Kurtulmuş konuşmasının ardından Genel Kurul yönetimini çocuklara devretmek amacıyla Başkanlık Divanı seçimi için verilen önergeyi okutup, oya sundu. Önergeye "hayır" oyu veren çocukların olması Genel Kurul Salonu'nda gülüşmelere neden oldu. Kurtulmuş, esprili şekilde önergenin oy birliğiyle değil, oy çokluğuyla kabul edildiğini belirtti. 

Kabul edilen önerge doğrultusunda Kurtulmuş, Başkanlık koltuğunu 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan'a devretti. Başkanlık Divanı'ndaki katip üye koltuklarına da 4. sınıf öğrencileri Defne Dadakoğlu ile Mehmet Ömür Bakan oturdu.

"UZAY" MESAJI DİKKAT ÇEKTİ

Aysima Arslan, Cumhuriyet'in yüzüncü yılında insanlı ilk uzay yolculuğunun gerçekleştirildiğini anımsatarak, bu adımın, geleceğin teminatı olan çocukların hayallerini, uzayın sonsuz derinliklerine kadar taşıyabilecek bir fırsat sunduğunu belirtti. Arslan, "Bu girişimin ilk olduğunun farkında olduğum kadar, son olmadığına olan inancım da tamdır. Aziz milletimizin nice gençleri devletimizin açtığı bu ufukta ülkemizin uzay macerasını sürdürecektir" dedi.

 

 

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    hayır oyu kullanan çocuklar muhalefetin çocukları olabilir mi? herşey hayır demeyi ana babalarından öğrendiler demekki.
    Cevapla
  • fikir 1 hafta önce Şikayet Et
    Sadece genç çocukmardan oluyan oy vermi layırın 18 den az dmduğu meclisler kurulmalı. Bu meclislerde alınacak kararlar gündemi alınarak görüşülmemi. Yaşı dolan yedune yerisi seçilmeli. Oy verme yayı 13 18 olmalı
    Cevapla
  • Fahriye 1 hafta önce Şikayet Et
    Yazdığını tekrar okur musun?
    Cevapla
  • chief 1 hafta önce Şikayet Et
    Dayı ne yazdın sen öyle?
    Cevapla
  • İlginç fikir 1 hafta önce Şikayet Et
    Normal milletvekilliği dışında ayrıca yeni bir sistemle Her dört senede bir ayrıca genc milletvekili seçimi yapılması lazım bu seçime lise öğrencileri girmeli sayısı 300 olmalı veya daha fazla
    Cevapla
  • AHMET ALİ ŞAHİN 1 hafta önce Şikayet Et
    küçük meclisss bundan lazım bize bi tane
    Cevapla
  • BeYzAdE 1 hafta önce Şikayet Et
    İşten ayrışma taaa çocuklara bile indirilmiş..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler