Yargıtay Başkanlığı seçiminde 25. turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçimlerinin 25. turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.

GİRİŞ 25.04.2024 13:46 GÜNCELLEME 25.04.2024 13:47
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi 24 Mart itibarıyla sona erdi. Yüksek Mahkeme'nin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için yapılan seçimin ilk 24 turunda hiçbir adayın 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamaması nedeniyle bugün 25. tur oylaması yapıldı. 24. turda en fazla oyu alan 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk'ün katılabildiği oylamada, Kerkez 136, Şentürk ise 131 oy aldı. Seçime katılım 322 olarak kayıtlara geçerken, 13 boş oy kullanıldı, 42 oy da geçersiz sayıldı.

Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçime 26. tur oylamayla devam edilecek. Seçimlerde üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • ahmett 1 hafta önce Şikayet Et
    bir zamanlar cumhurbaşkanınıda meclis seçerdi bilmem kaç tur olduğu halde cumhurbaşkanı seçilememişti ve ihtilal oldu yeni anayasada cumhurbaşkanı seçimi yeniden düzenlendi ve yıllar sonra başkanlık sistemine geçildi ve halk seçiyor şimdi yargıtay başkanlığı seçimi sistemide yeniden düzenlenmeli yoksa bu sistemle zor seçerler
    Cevapla
  • Deli Dumrul 1 hafta önce Şikayet Et
    Aslına bunun çözümü çok basit. Seçim kaç gün sürerse o kadar gün maaşlarından kesilir deyin. Aynı gün seçerler.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Vaybe Daha Neler Yarabbim
    Cevapla
  • Ömer 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu resmen hainlik , herkes bir taraf olmuş , böyle adalet olur mu ?
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    vayyy be ne koltuk sevdasıymış. Amaç vatana hizmese hangi kademe olursa olsun ne fark eder ki. Demek o koltukta olmanın amacı çıkar meselesidir. şu yargıya bak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!