Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!

Dışişleri Bakanlığı, Şili Temsilciler Meclisi tarafından dün kabul edilen ve 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan karara çok sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 25.04.2024 13:19 GÜNCELLEME 25.04.2024 14:55
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

 Dışişleri Bakanlığı, Şili Temsilciler Meclisi tarafından dün kabul edilen ve 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan kararın, yok hükmünde olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Şili Temsilciler Meclisi tarafından dün (24 Nisan) kabul edilen ve 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan kararı yok hükmündedir. Parlamentoların tarihi yorumlama ve yargılama yetkisi bulunmamaktadır” denildi.



Açıklamada, kararın soykırım suçunun ancak yetkili bir mahkeme tarafından hükme bağlanabileceğini öngören 1948 BM Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ne de aykırı olduğu vurgulandı.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 122
  • İşte Başladı 1 hafta önce Şikayet Et
    reis dememiş miydi bütün dünya kapımıza gelip yalvaracaklar diye...
    Cevapla
  • yoksul 1 hafta önce Şikayet Et
    soysuz şili hükümeti ve milleti filistinliler için ne yaptı israile soykırım yapıyorsun dedimi hayır ama soysuzlar hiiiç araştırmadan soruştumadan karar veriyorlar alçaklar. şilide peru ile savaş çıkarmış binlerce perulu öldürülmüştü ve peru önemli toprak kaybı yaşadı merak etmeyin Allah bilir işini kırar altın dişini şili
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Amerikalıların,ķızılderililere ,vietnamlilara yaptıklarını onların gözüne sokmanız lazım.Dünyada şimdiye kadar türeyen terör örgütlerini besleyen ,türeten gene Amerika.
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye Avrupa'yı bırakmalı, Avrupa'dan gelecek paraya göre ekonomini endekslersen ileride sana ambargo tehditi yaparak sözde Ermeni soykırımını kabul ettirirler, Yunanistan'ın 12 mil tezlerini kabul ettirirler, Kıbrıs'tan tamamen çıkmanı isterler, eğer sen tüm ekonomini AB'ye göre bağımlı yaparsan ambargo korkusuyla tüm bu işgal isteklerini kabul etmek zorunda kalırsın.
    Cevapla
  • koray derik 1 hafta önce Şikayet Et
    1000 yılda bir gelen fırsatı heba ettik. sığınmacıları geldikleri gibi avrupaya sevk etseydik bir çok problemimiz kendiliğinden çözülecekti.
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Neden kabul etmiyoz diyorlarya bir tek karş karar alabildikmi abd ab yebilmem sıradan bir çok ülkeye neden yaptırım uygulayım karşılık verip delirtemiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı