Dicle Nehri’nde arama kurtarma faaliyetinde olan ekibin ‘Türk bayrağı’ hassasiyeti

Diyarbakır’da Dicle Nehri’nde kayıp aramasında bulunan ekip, nehirde bulduğu Türk bayrağını yıkadıktan sonra muhafaza altına aldı.

Dicle Nehri’nde arama kurtarma faaliyetinde olan ekibin ‘Türk bayrağı’ hassasiyeti
Dicle Nehri’nde arama kurtarma faaliyetinde olan ekibin ‘Türk bayrağı’ hassasiyeti
GİRİŞ 26.04.2024 09:10 GÜNCELLEME 26.04.2024 09:10

23 Nisan günü merkez Sur ilçesi Bağıvar Mahallesi’nde Dicle Nehri’nde kayıp arama kurtarma faaliyetinde olan Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekibi, nehir kenarında çamurun içinde Türk bayrağı buldu. Kirlenmiş halde bayrağı bulan ekip önce yıkayıp temizledi, sonra muhafaza altına alıp arama çalışmalarına devam etti.
DÜAK üyesi Selim Öner, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma ekibi olarak Dicle Nehri’nde kayıp ihbarı aldıklarını, arama çalışması yaparken kıyı kenarında çamurun içerisinde Türk bayrağını fark ettiklerini söyledi.

Ekip olarak bayrağı yıkayıp temizledikten sonra bir ağaç dalına astıklarını belirten Öner, “Ekip liderimizin talimatıyla bayrağımızı muhafaza altına alıp arama kurtarma faaliyetlerini sürdürmeye devam ettik. Ekip ruhuyla bayrağımıza sahip çıkmak ve hassasiyetle hepimizin adına gurur vericidir” dedi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika İsrail mesajı!
26 ülke birleşti: İsrail'e kötü haber!