'Anoreksiya'ya yakalanıp 37 kiloya kadar düşmüş! Nihal Candan için tahliye kararı

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla cezaevine gönderilen Candan kardeşlerden Nihal Candan için tahliye kararı verildi.

GİRİŞ 26.04.2024 15:21 GÜNCELLEME 26.04.2024 15:45
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Suç örgütü üyeliği gerekçesiyle tutuklanan Candan kardeşlerden Nihal Candan'a sağlık sorunları nedeniyle tahliye kararı verildi.

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından operasyonlar farklı sosyal medya ünlülerine sıçramıştı. 

Lüks yaşamları ve sosyal medya paylaşımlarıyla ünlenen Bahar ve Nihal Candan kardeşler, geçtiğimiz kasım ayında gözaltına alındı.

Tutuklanmasını protesto etmek için cezaevinde yemek yememeye başladığı iddia edilen Nihal Candan, "anoreksiya nervozaya" yakalandı.

Nihal Candan'ın 37 kiloya kadar düştüğü ve psikolojisinin bozuk olduğu belirtildi.

Hastalığı sebebiyle 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan dün hastaneye kaldırıldı.

Doktorlar Candan hakkında cezaevinde tedavisine devam edilemeyeceği yönünde görüş bildirdi.

Bunun üzerine Candan'ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar verildi.

Nihal Candan'ın bugün saat 17.00'de tahliye edilmesi bekleniyor.

"CENNETE GİTMEK İSTİYORUM"

İki kardeşin avukatı Kasım Ergün, "Nihal tutuklanmasına isyan edip yemek yememeye başladı ve bu durum kalıcı bir hal aldı. Psikolojisi bozuk, 'Cennete gitmek istiyorum' diyor. Hastaneye sevki için cezaevi idaresine başvurduk" demişti. 

Candan kardeşlerin annesi Umut Candan ile baba Hakan Candan da kızlarının acilen tedavi edilmesi gerektiğini söyledi ve "Nihal'in sağlığından endişe ediyoruz" diye konuşmuştu.

CANDAN KARDEŞLER NEYLE SUÇLANIYOR? 

Dilan ve Engin Polat'ın tutuklanmasının ardından operasyonlar başka sosyal medya ünlülerine de yöneldi.

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla yargılanan Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin, hayali "Veysel amir" oyunu ile piyasa değerinin altında araç satmayı vaat ettikleri, paraları topladıktan sonra ise "İhalede sorun çıktı, ertelendi." gibi gerekçelerle ne araçları ne de ücreti teslim ettikleri iddia ediliyor. Polisin yaptığı incelemeye göreyse bu yöntemle 13 mağdur yaklaşık 10 milyon lira dolandırıldı.

KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 37
  • TepeTepe Kullansın 1 hafta önce Şikayet Et
    Eskiden "Adalet Mülkün(Devlet İdaresinin) temeli" idi... Türkiye Yüzyılı'nda "Adalet mülkün(para ve zenginliğin) şamaroğlanı" oldu... Hayırlı olsun aziz milletimize...
    Cevapla
  • Kul 1 hafta önce Şikayet Et
    Mü'min olan herkes cennete gitmek ister.Hatta Cehennemi hak etmiş olanlar bile. Fakat Rabbimiz diyor ki sakın Kul hakkı-Kamu hakkı ile gelme cennetin kokusunu dahi alamazsın.. Birde kendini ajite etmek ,duygu sömürüsü yapmak cennete gitmek için yeterli olmayacaktır...
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    saçma
    Cevapla
  • gurbetci 1 hafta önce Şikayet Et
    sacmalik tam bir sacmalik, tahliye ne ya bintürlü yolu var ama tahliye bundan birisi deyil tam bir sacmalik. bu sekil sacmalik yüzünden bu devlet kayip ediyor.
    Cevapla
  • Zebani.. 1 hafta önce Şikayet Et
    Cezaevi şartına dayanamayacaksın neden suç işledin yarın suçlarından cennete değilde cehenneme gidersen ne yapacaksın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Icardi'nin transfer olacağı iddia edilmişti! Tümer Metin: Beni aradılar
Görülmemiş rakamlar! İşte milyarderlerin sahip olduğu en büyük yatlar...