ByLock kullanıcısı FETÖ sanığı eski öğretmen iddiaları reddetti! Mahkeme cezayı açıkladı

Adana'da, ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen ve Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davada yargılanan eski öğretmen sanık, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. FETÖ'cü sanık, mütalaayı kabul etmediğini söyleyerek beraatını istedi.

ByLock kullanıcısı FETÖ sanığı eski öğretmen iddiaları reddetti! Mahkeme cezayı açıkladı
ByLock kullanıcısı FETÖ sanığı eski öğretmen iddiaları reddetti! Mahkeme cezayı açıkladı
GİRİŞ 29.04.2024 19:28 GÜNCELLEME 29.04.2024 19:32
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Ö.O. ve avukatı katıldı.

SAVCI, FETÖ İLE BAĞLANTISINI AÇIKLAYARAK ÖĞRETMENİN CEZALANDIRMASINI TALEP ETTİ

Duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Ö.O'nun ByLock kullandığının belirlendiğini, örgütün mahrem imamları ile HTS irtibat kaydının tespit edildiğini, örgüt iltisakı gerekçesiyle KHK ile kapatılan kurumlarda öğretmenlik yaptığını, örgütün sohbet toplantılarına katıldığını ve hakkında somut, tutarlı tanık beyan ve teşhislerinin bulunduğunu aktararak Ö.O'nun, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını istedi.

SANIK İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Sanık Ö.O. savunmasında, mütalaayı kabul etmediğini söyledi.

FETÖ üyesi olmadığını ileri süren sanık, "Örgütün mahrem yapılanmasıyla bir bağlantım yoktur. Hakkımdaki ByLock tespitini kabul etmiyorum. Beraatıma karar verilmesini talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

MAHKEME 6 YIL 3 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRDI

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığın mevcut halinin devamına karar verdi.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • kızılelma 2 hafta önce Şikayet Et
    savcısida hakimide korkuyor cezavermessek buna bunlarda onlardan diye gözler onlara çevrilmesinden korkuyorlar
    Cevapla
  • patriot 2 hafta önce Şikayet Et
    ayrik otlari gibi, sonu gelmiyor
    Cevapla
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    iktidar at izini it izine karıştırdı
    Cevapla
  • ali 2 hafta önce Şikayet Et
    trabzon büyük şehir belediye başkanı amg fetöcudur. fetö terör örgütü altın çocuk yapılanmasındandır. yokmu ak sür emmiş bir anadolu çocuğu gerçek bir savcı. o fetöcünün yönettiği bir güzide ilde ben yaşamak zorundamıyım. sayın bakan bu terör örgüt üyesinden trabzonu kurtarın.
    Cevapla
  • Osman 2 hafta önce Şikayet Et
    Yıllar sonra böyle haberlere yorum yaparak iddia edeceğine, yukarıdaki gibi iltisakla ilgili belgen varsa (malum tanık koruma kanunu da varken) neden seçimden önce savcıya koşmadın da şimdi garip duruma düşüyorsun? Yukarıdaki ilgili kişi muhtemelen yıllardır süren davanın muhatabı. Bugün senin iddiaların olsa olsa çamur at izi kalsın türü iftira olabilir. Bu arada Trabzonlu değilim.
    Cevapla
  • HAYALET 2 hafta önce Şikayet Et
    Hala bu hain örgütü ,tarikat gibi gören çok zındık var memlekette...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni yasa tasarısı kriptoda 'güven' arayışına çözüm olabilecek mi? Yatırımcının dikkatine!
Yurt dışından telefon getirenler dikkat! Bunu yaparsanız gümrükte el konulacak!