Diyanet'ten 'makam aracı' haberlerine ilişkin açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, makam hizmetlerinde kullanılan 2010 model aracın sıklıkla arızalandığını, TOGG marka aracın makam hizmetlerinde kullanıldığını, haberlere konu edilen aracın ise şehir dışı programları için kiralandığını bildirdi.

Diyanet'ten 'makam aracı' haberlerine ilişkin açıklama
Diyanet'ten 'makam aracı' haberlerine ilişkin açıklama
GİRİŞ 30.04.2024 19:09 GÜNCELLEME 30.04.2024 19:09
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı, makam hizmetlerinde kullanılan 2010 model aracın sıklıkla arızalandığını, TOGG marka aracın makam hizmetlerinde kullanıldığını, haberlere konu edilen aracın ise başkanlığın yoğun şehir dışı programları dolayısıyla kiralandığını bildirdi.

Başkanlıktan yapılan açıklamada Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kullandığı araçlar hakkında bazı basın organlarında çıkan haberlerin, asılsız olduğu ifade edildi.

Başkanlığın makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 2016'da, 2010 model bir aracın Başbakanlık tarafından kuruma tahsis edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"O günden bu yana kurumumuzda kullanılan araç, ekonomik ömrünü tamamlaması ve sıklıkla arızalanması sebebiyle ihtiyaca cevap verememeye başlamıştır. 2023 senesinden itibaren Başkanlığımız envanterine giren TOGG marka araç, makam hizmetlerinde kullanılmaktadır. Haberlere konu edilen araç ise Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır."

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 114
  • K.maras 1 hafta önce Şikayet Et
    Tebliğ dönemi peygamber efendimiz ile sona erdi diyanetin görevi insanlara günümüzde yoğunluk la görülen dinimizde yeri olmayan tutumları anlatması örneğin kul hakkı nedir bunu on yıl aralıksız her cuma hutbesinde anlatsalar ancak karşılığını Ufak ufak almaya başlarız hem kimsenin şehirler arası seyahat etmesini gerekmez
    Cevapla
  • Celal ALTINTAŞ 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne ihtiyacı. Türkiye nin aracı togg neyine yetmiyor padişah çocuğu. Biz kamu idarelerinde makam aracının m sini bulamazken Kendi aracımız ve cebimizden yakitimizla ülkemize kıyamazken şehir dışı için kiralanmismis bak hele agaya
    Cevapla
  • Vatansever 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu kartel medyası bilerek diyanete saldiryor dikkat ederseniz önce maaşlarına ordan ekmek çıkmayınca kâfir sıkıntı yok lüks araca biner ama diyanet işleri başkanı yerli togg biniyor maksat togg hazmedilmeyis ama sindire sindire hazmedeceksiniz önceleri asker milletine satastilar olmadı şimdi diyanete ama basramiyacaksiniz
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Benim hakım haram zıkım olsun
    Cevapla
  • Mehmet Sakarya 2 hafta önce Şikayet Et
    Şu İslam düşmanı malum partiye fırsat vermeyin onların aklı fikri Diyanet düşmanlığı peşinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Dünya starlarının' insanlık hassasiyeti
Türkiye'nin konuştuğu cinayette saldırganın ilk ifadesi kan dondurdu!