İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar

İsmailağa Cemaati, tarihinde bir ilke imza atarak kapılarını gazetecilere açtı. Cemaat heyeti, son dönemde gündeme gelen ve merak edilen tüm sorulara cevap verdi.

İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
GİRİŞ 01.05.2024 20:19 GÜNCELLEME 01.05.2024 20:38
Bu Habere 371 Yorum Yapılmış

  HABER7

İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Cemaat, kapılarını ilk defa basına açarak Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin de aralarında bulunduğu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hasan Kılıç'ın vefatının ardından İsmailağa Cemaati'nin lideri olan Ahmet Fikri Doğan ziyaret edilirken, cemaatin önde gelen isimlerinden Salih Topçu, Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu ile Abdullah Kılıç İsmailağa'ya ilişkin dikkat çeken sözler sarf etti. Cemaat heyeti, 'İsmailağa bölünüyor' iddialarını reddederek cemaatin strilize hale geldiğini söyledi. 

DEVLETE AYKIRI HİÇBİR FAALİYETTE BULUNMADIK

İsmailağa Camii Külliyesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında İsmailağa Cemaati'nin bugüne kadar devlete aykırı hiçbir faaliyette bulunmadığına ve toplumun çimentosu olma görevini üstlendiğine vurgu yapıldı. Mâverâünnehir geleneğinden gelenler olarak anarşist yaklaşımların kabul edilmediğinin altının çizildiği toplantıda konuşan Salih Topçu, “Cemaatimiz devlet geleneğine sahiptir. Biz herkesten çok takibe ve kontrole açık cemaatiz” dedi. 

1985'TEN BU YANA FETÖ BİR ÖRGÜTTÜR DEDİK

2016'da devlete karşı 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü'ne de değinen İsmailağa Cemaati, 1985'ten beri FETÖ'nün bir cemaat değil, örgüt olduğunu söylediklerini belirtti. İsmailağa'nın devlet tarafından akredite olmuş, güvenliği ve eminliği kabul edilen bir yapı olduğunu belirten cemaat heyeti, "İsmailağa "devletsizlik kadar kötü bir şey yoktur" görüşünü benimsiyor." açıklamasında bulundu.

15 TEMMUZ'DA TÜM HOCALARA 'SOKAĞA ÇIKIN' MESAJI ATILDI

Toplantıda konuşan isimlerden biri olan Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu ise İsmailağa Cemaatinin 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaptıklarına dikkat çekti. Ustaosmanoğlu darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapmadan önce Türkiye genelinde tüm hocalara mesaj atılarak "Herkes sokağa çıksın" dediğini hatırlatarak, "Bizler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önündeydik. Bizim duruşumuz ve tavrımız çok net. İsmailağa Cemaati devlet tarafından akredite olmuş yapıdır" şeklinde konuştu.

20 YIL ÖNCE CEMAATİN LİDERİ BELİRLENDİ

İsmailağa'nın vefat eden lideri Hasan Kılıç'ın oğlu Abdullah Kılıç ise, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefat etmeden 20 sene önce cemaatten kendisinin uygun gördüğü ileri gelen hocalardan 8 kişiyi çağırdığını, kendisinden sonra yerine Hasan Kılıç'ı bıraktığını söylediğini belirtti. Kılıç, çağırılan isimler arasında Cübbeli Ahmed'in olmadığını belirterek "Cübbeli Ahmed'in cemaat içerisinde bir vazifesi yoktur. Cübbeli cemaatten izole edilen birisidir." ifadelerini kullandı.

Abdullah Kılıç, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Hasan Kılıç için "Bu sözü yazılı metin haline getirmiş, metni imzalamışlardır. Hasan Kılıç'ın, Mahmut Ustaosmanoğlu halifesi olduğuna dair cemaat içinde en ufak tereddüt ve şüphe yoktur. Babam Hasan Kılıç da kendi yerine Fikret Doğan'ı bırakmıştır" dedi.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 371
  • Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu İsmail ağaya en büyük zararı cübbeli vermekte bu görüş adam şeker hastası hastaliğin verdiği etki proğramlarda dedikodu başka bir şey yok millete sohbet ediyor akabinde kitaplarınib satıyor bu görüş suçlama değil
    Cevapla
  • Yunus Emre 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu yollarda yürüyecek kardesler ferasetle bir baksınlar derim . Kesbilik var iki tarafdan birinde. Siz vehbi olani seçin
    Cevapla
  • Harun 1 hafta önce Şikayet Et
    Ebu Zer adlı kişi, Peygambersiz din olmaz. Kuran'ı bize açıklayan Peygamberimiz(sav)dir.
    Cevapla
  • Ebu Zer 1 hafta önce Şikayet Et
    İkisini de secmesek. Kur anın yolunu secsek mesela. Hani Yüce Allah rehber olarak indirmişti. Peygambere de öğretmenlik yapmıştı.
    Cevapla
  • Muhsin 1 hafta önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM SENİN İZNİNLE VE YARDIMINLA, bu FİLİSTİNDEKİ MASUM İNSANLAR KURTULSUN ... İMAN HİDAYET KURTULUŞ MUTLULUK HUZUR SUKUNET ESENLİK FERAHLIK LEZZET AFİYET SAĞLIK SIHHAT ŞİFA KOLAYLIK RAHATLIK İYİLİK GÜZELLİKLERE KAVUŞSUN. ALLAHIM . amin
    Cevapla
  • Kul insan 1 hafta önce Şikayet Et
    Sokaklarda SELAM yayılsın. Tanısın tanımasın selam verilsin lütfen. Selam almayanlara Aleyküm selam denir. Selam nedir anlatılsın. "Allah cc ile aranız barışık olsun" mesajı yapılmalıdır.
    Cevapla
  • eyüp 1 hafta önce Şikayet Et
    HERKESE SELAM VERİLMEZ GAYRİ MÜSLÜM DİNSİZ ATİS DESİSİM HERTÜRLÜ İNSANIN OLDUĞU YERDE SADECE SELAM DENİR YANİ bende sana zara gelmez denir
    Cevapla
  • Ayzeb 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah(cc) selamete çıkarsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den CHP'ye geçen belediyede içki skandalı! İlk icraat, sosyal tesislere alkol
Otomobil markaları peş peşe duyurdu: Sıfır faiz uzun vade... İşte kapsamdaki araçlar