Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?

Avrupa Yayın Birliği, 11 Mayıs'ta İsveç'te yapılacak Eurovision'da davetlilerin Filistin bayrağı ile içeri alınmayacağını açıkladı. Skandal karar sonrası Türkiye'den ne tepki geleceği ve Sertap Erener'in Eurovision kararı merak konusu oldu.

Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
GİRİŞ 02.05.2024 17:17 GÜNCELLEME 02.05.2024 17:19
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

   HABER7

Avrupa Yayın Birliği(EBU) tarafından gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük şarkı yarışmalarından biri olan Eurovision Şarkı Yarışması'na sayılı günler kala EBU'dan Filistin'le ilgili tepki çeken bir karar çıktı. Karar sonrası Türkiye'nin vereceği tepki ve Eurovision'da sahne almak için İsveç'ten davet alan Sertap Erener'in alacağı karar merak konusu oldu.

EUROVİSİON'DA FİLİSTİN BAYRAĞI YASAKLANDI

Eurovision'a 9 gün kala alınan ani bir kararla yarışmaya davetlilerin Filistin bayrağı ile girmesi yasaklandı. Göteborg Post gazetesine EBU tarafından yapılan açıklamada, şarkı yarışmasının yapılacağı Malmö Arena'ya Filistin bayrağı veya siyasi mesaj içeren pankartla girmeye çalışanların durdurulacağı ve ellerindeki Filistin bayrağı veya pankartların alınacağı belirtildi.

TÜRKİYE'DEN NASIL TEPKİ GELECEK?

Eurovision'un skandal kararı sosyal medyada vatandaşların tepkisini çekerken Türkiye'nin bu skandal karara ve yarışmayı düzenleyen Avrupa Yayın Birliği'ne karşı nasıl tepki vereceği merak konusu oldu. 

Öte yandan Türkiye Eurovision'a formatını ve jüri oylarını adaletsiz bulduğu gerekçesiyle 2013'ten bu yana katılmıyor. En son 2012 yılında Can Bonomo ile Eurovision'a katılan Türkiye 7. sırada yer almıştı. 


SERTAP ERENER EUROVİSİON'A YİNE DE GİDECEK Mİ?

Diğer taraftan ise 2003 yılında Eurovision'a Türkiye adına katılarak birinci olan Sertap Erener, geçtiğimiz ay bu yılki Eurovision'da sahne almak için davet almıştı. Davet sonrası açıklama yapan Erener, yarışma gecesi için hazırlıklara başladığını ve "Everyway That I Can" şarkısının farklı bir versiyonunu İsveç'te seslendireceğini açıklamıştı. İsrail'in Gazze'de uyguladığı katliamlara da tepki gösteren Erener'in Eurovision'un skandal Filistin kararı sonrası yarışmada sahne alıp almayacağı merak edildi. 

Sertab Erener, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de soykırım yapan İsrail'in katliamına tepki göstererek bir kitaptan alıntı yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermişti;

“Uzun zamandır düşünüyorum da eğer bir gün imha tekniklerinin giderek etkinleşmesi türümüzün dünyadan silinip gitmesiyle sonuçlanırsa, bunun asıl sorumlusu ne zulüm, ne bu zulmün ortaya çıkardığı öfke olacaktır. Asıl sorumlu modern insanın sorumluluk almaması, tepkisizliği olacaktır.”

10 AVRUPA ÜLKESİNİN EUROVİSİON TEMSİLCİLERİNDEN ATEŞKES ÇAĞRISI YAPILDI

Avrupa ülkelerinin Eurovision temsilcileri, sosyal medya üzerinden yaptıkları ortak açıklamayla "işgal altındaki Filistin topraklarında ve özellikle Gazze'deki" durum karşısında sessiz kalmaktan rahatsızlık duyduklarını belirterek tepki göstermişti. Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'nun temsilcileri yaptıkları açıklamada "Bizim için mazlumlarla dayanışma içinde olmak, barış, acil ve sürdürülebilir ateşkes ve tüm esirlerin serbest bırakılmasıyla ilgili içten dileklerimizi iletmek çok önemli." ifadelerini kullanmışlardı.

İSRAİL MEN EDİLSİN PROTESTOSU

Nisan ayında Eurovision'un gerçekleşeceği İsveç'in Malmö kentinde ise İsrail'in yarışmadan men edilmesi için protestolar düzenlendi. Malmö'de, ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlar taşıyan protestocular, kentte yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'in boykot edilmesini ve Eurovision Şarkı Yarışması'ndan İsrail'in menedilmesi yönünde çağrılar yapmıştı.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 107
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Sertap ve çevresini dinleyenler,gitmezse onu bitirirler.
    Cevapla
  • abdullah 23 2 hafta önce Şikayet Et
    ben müslümanım diyorsun ama kafirlerin organizasyonuna katılıyorsun o zaman senin onlardan ne farkın var.İslamın haram kıldığı bir fiili işliyerek onlar gibi oluyorsunuz böyle Müslümanlık olmaz.
    Cevapla
  • Yağız1234 1 hafta önce Şikayet Et
    Bir organizasyona katılmanın müslüman olmak ya da olmamakla alakası yok burda milletler kaynaşıyor Ebu'nun tek hatası İsrail'in yarismada hala bulunmasi
    Cevapla
  • iSKENDER AKAR 2 hafta önce Şikayet Et
    Bıçak kendi sapını keser mi? Avrupa'daki tüm kurumlar Siyonist'tir Onun için Lahey de diğer Avrupa kuruluşları da Eurovision da hikaye tamamen Siyonizm'in kontrolünde hepsi tabeladan ibaret. Avrupa'dan Filistin'e yönelik en ufak bir iyilik gelmez gelemez. çünkü Avrupa diye bir yer yok Siyonistya diye bir yer var. ABD daha beter.
    Cevapla
  • Selahattin 2 hafta önce Şikayet Et
    sertan erener gidecek. elinde filistin bayragi ile sahnede sarkisini soyleyecek. ne kadar guzel olur.
    Cevapla
  • Hyr 2 hafta önce Şikayet Et
    sertap kendi adına mı giriyor kendi karar açıklayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yürekleri dağlamıştı: Ata Emre Akman cinayetinde 'baba' şüphesi
Meteoroloji yeni haritayı paylaştı: Uyarılar art arda geldi!