Baldızdan sonra sıra yeğende! CHP'li belediyeden tepki çeken atama

Baldızı Sezen Uğurlu'yu daire başkanı olarak getiren CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şimdi ise yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştiraki bir şirkete yönetici yaptı. Bozbey tepkiler üzerine kararından vazgeçti.

GİRİŞ 06.05.2024 20:33 GÜNCELLEME 07.05.2024 01:37
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

Yerel seçimlerin ardından CHP'li belediyelerde üst düzey akraba atamaları çığırından çıkmış durumda.

Baldızı Sezen Uğurlu'yu daire başkanı olarak atayan CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den skandal bir atama daha geldi. 

Bozbey'in yeğenini belediyenin iştiraki olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak ataması gündem oldu.

Başkan Bozbey'in yönetim kurulu başkanlığına atadığı belirtilen yeğeni Furkan Bozbey, Instagram hesabından BURKENT’in yeni yönetim kurulunu ve Mustafa Bozbey’in fotoğraflarını paylaştı.

Fotoğrafta kendisi de yer alan Bozbey, “BURKENT yönetimi Bursa’mıza hayırlı olsun” notunu düştü. Bozbey ayrıca biyografi kısmına "BURKENT Yönetim Kurulu Başkanı" unvanını da ekledi.

Ancak Belediye Başkanı Bozbey'in yeğeninin, Bursa'daki kentsel dönüşüm, imar ve inşaat işlerinden sorumlu belediye iştiraki anonim şirket olan BURKENT'in (Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji) yönetim kurulu başkanlığına atanması tepki doğurdu.

TEPKİLER SONRASI HESABINI GİZLİYE ALDI

Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine yeğen Bozbey harekete geçti; hem unvanını biyografi kısmından sildi hem de hesabını gizliye aldı.

"GÜVENDİĞİMİZ İNSANLAR OLMASI LAZIM"

Gözlerin çevrildiği Başkan Bozbey, konuyla ilgili Sözcü gazetesine açıklamalarda bulundu. Güvendiği için yeğenini göreve getirdiğini ifade eden Başkan Bozbey, "Bu şirketler hakikaten sıkıntıların olduğu şirketler. Furkan Bozbey'in, yeğenimin soyadından kaynaklı sorun çıkıyor. İTÜ mimarlık mezunu genç biri. Bu işi bilen, şirketleri denetlerken güveneceğimiz biri. Zaten bu insanlardan oluşturuyoruz yönetimleri. Bu şirketlerin incelenmesi lazım, onun için de güvendiğimiz insanlar olması lazım" şeklinde konuştu.

"BU GENÇLER HİÇ Mİ ÇALIŞMAYACAK?"

Açıklamasının devamında "Soyisminin Bozbey olması, bu gençlerin orada değerlendirilmesinin önüne geçmemeli" diyen Başkan Bozbey, "Yeter ki liyakati olsun. Furkan Bozbey benim kardeşimin oğlu. 4-5 yıldır mimarlık yapıyor. 27-28 yaşında. Genç biri. Bir de gençleri siyasete kazandırmamız lazım. Daha işlemler dahi bitmedi. Bunun tartışılmaya açılmasını, gündem olmasını maksatlı buluyorum. İnsan üzülüyor. Bu gençler hiç mi çalışmayacak?" dedi.

BAŞKAN BOZBEY TEPKİLER ÜZERİNE KARARINDAN VAZGEÇTİ

TV100'de Gürkan Hacır'ın sunduğu programa açıklama gönderen Bozbey, konuyla ilgili "Bu sadece düşündüğümüz bir şeydi. Hayata geçirmedik böyle bir şey olmuyor, bu atama olmayacak. Biz güvendiğimiz bir şeyi yapmaya çalışıyoruz. Gerçekten güvendiğimiz insanlara ihtiyacımız var. Sırtımızı yaslayabileceğimiz insanlarla çalışmak istedik. Niteliği, kariyeri desen hepsi tamam. Yeğenim kendi isteğiyle, 'Kimseyi zan altında bırakmak istemem, ben de hak etmiyorum bu ifadeleri' dedi ve bu görevden affını istedi. Böyle bir şey düşündüğümüzle kaldı." ifadelerini kullandı.

 

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 147
  • Ertuğrul 1 hafta önce Şikayet Et
    Bursa nimet nimet. Aile şirketi kurmaya müsait nasıl olsa Bursalı bile bile seçti ye babam yee
    Cevapla
  • Yeni 1 hafta önce Şikayet Et
    Şimdi güzel oldu sevinsin akp gitsin diye chp ye oy verenler
    Cevapla
  • Ercan 1 hafta önce Şikayet Et
    Bursa'da aranan, en çok tercih edilen, bozbey hariç herkesin birbirine önerdiği bir mimarmış... Ha, ha, haaa. Ne kızıyorsunuz kardeşim tekere çomak sokmanın zamanı mı? Bak Bursa hizmet alamaz sonra haaa.
    Cevapla
  • hadi la 1 hafta önce Şikayet Et
    bunlardan ne bekliyorsunuz da olacağı belli zaten
    Cevapla
  • Cenker 1 hafta önce Şikayet Et
    Ulan bu ülkeye bakan olarak hizmet için Berat Albayrak geldi yaptıkları ne kadar mükemmeldi adam geleceğe yatırım yaparak ülkesini hazırladı sondaj gemileri onun sayesinde Türkiye'nin yurt dışı altın rezervi onun sayesinde geldi daha başka birsuru ülkesi için hizmet yaptı ama bu CHP zihniyeti ve ülke düşmanları damat diye diye asagilayip hizmetten mahrum etmek için ellerinden yapıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski Mossad Başkan yardımcısından itiraf: Savaşı kaybettik İsrail ekonomisi çöküyor
Personel maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı içki ısmarladı