Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hakim ve Savcı Yardımcılığı müessesesi ile ilgili olarak çalışmalarını tamamladığımız Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı." açıklamasında bulundu.

Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı
Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı
GİRİŞ 07.05.2024 04:21 GÜNCELLEME 07.05.2024 04:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yargı hizmetlerinin vatandaşlarımıza daha etkili ve verimli bir şekilde sunulması için hayata geçirdiğimiz Hakim ve Savcı Yardımcılığı müessesesi ile ilgili olarak çalışmalarını tamamladığımız Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Hakim ve savcı yardımcılarımız, mesleğe kabul öncesinde Adalet Akademisinde 1 yıl eğitim alacak ve usta çırak ilişkisi içinde 2 yıl tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında görev yapacak. Hakim ve savcılarımız bu şekilde kürsüye daha donanımlı ve güçlü çıkacak. Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliğinin yargı camiamıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Hasan 1 hafta önce Şikayet Et
    Hepsi boş Laik kanunlarla hiç bir yere varılamaz, mesela idam gelse hangi hakim bir insanı “öldürün” diye imza atabilir bu çok zor . Ama şer’i Allahın kanunu geçerli olsa o hakim “öldürün” imzasını rahat atar zira emri veren Allah’tır.
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Laiklikle ne alakası var? ABD de idam var ABD şeriatla mı yönetiliyor? Laiklikle kafayı bozmıuşsunuz, siz suçlulara af çıkarıp durmayın içerde tutun da idam kalakalsın. Cehalet cehalet cehalet.
    Cevapla
  • GERÇEK 1 hafta önce Şikayet Et
    Hakim ve savcı yardımcılığı adalet akademisinden ne demek,o kadar avukat var isteyen avukatlar baş vurup kabul edilebilir piyasada avukatlar zorda iş yapamıyor başka saçma işiniz daha devrede
    Cevapla
  • Yönütmelik 1 hafta önce Şikayet Et
    "Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği" Madde 1. : Türkiye Yüzyılı'mızda "suçlu" olarak önünüze getirilenler, Yüzyılımızın temel direği, eli öpülesi muhterem kişilerdir. Madde 2: Kendilerine saygıda kusur edilmemeli ve derhal serbest bırakılmalıdır. Madde 3 : Onları sıkıntıya sokanın canına okuruz.
    Cevapla
  • Bekir Sağlam 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne yaparsanız yapın mazlumun ahını yerde koyan adaletten dem vurulamaz. Şu zamanda adalet yerdedir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İflas eden ünlü iş insanı Hayrettin Şimşek'in son görüntüsü gündem oldu
Tek tüfek, çelik gibi iman... 2 mücahidin kahramanca savaşıp şehit olduğu anlar