Seçil Erzan davasında yeni şikayetçi: “Kapalıçarşı’da elden 150 bin dolar verdim”

Futbol dünyasının ünlü isimlerini milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Seçil Erzan’ın yargılandığı davaya yeni iddianame eklendi. Cüneyt Demir isimli şikayetçi, Kapalıçarşı’da Erzan’a elden 150 bin dolar verdiğini söyledi.

GİRİŞ 07.05.2024 21:15 GÜNCELLEME 07.05.2024 21:24
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Aralarında futbol dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 27 mağdurun Seçil Erzan tarafından oluşturulan hayali fonla dolandırıldığı iddiasına ilişkin davaya yeni bir iddianame daha eklendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Cüneyt Demir şikayetçi olarak yer aldı.

Demir ifadesinde Seçil Erzan’ın kendisine arkadaşı vasıtasıyla ulaştığını, Çorlu’da hesap açmak yerine İstanbul’da müdürü olduğu şubede hesap açması için ikna ettiğini anlattı.

PARAYI KAPALIÇARŞIDA ELDEN VERDİ

İfadesinde Demir, yaklaşık 2 milyon 900 bin lira civarında parasını dövize çevirerek 150 bin doları Erzan’a Kapalıçarşı yakınlarında elden teslim ettiğini anlattı.

Erzan’ın yanında üzerinde çalıştığı bankanın logosu bulunan bir araçla geldiğini aktaran Cüneyt Demir, Seçil Erzan’dan herhangi bir belgede almadığını ifade etti.

ÜNLÜ FUTBOLCULARDAN BAHSETTİ

Cüneyt Demir banka müdür Erzan’ın kendisine ünlü futbolcularında içinde olduğu bir fondan bahsettiğini, yüksek karı olduğunu ve parasını bu fona yatıracağını söylediğini anlattı.

Demir, bundan şüphelendiğini ve parasını gerisi istediğinde Erzan’ın parasını fona yatırdığını ve fondan çıkarmak için sürekli ileri tarihli kısa tarihler verdiğini vurguladı.

Erzan’ın sürekli kendisini oyaladığını en sonunda ise Nisan 2023 tarihinde bankaya gittiğinde Seçil Erzan’ın gözaltına alındığını öğrenince şikayetçi olduğunu anlattı.

İSTENEN CEZA 295 YILA ÇIKTI

Savcılık, Erzan hakkında Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında dolandırıcılık suçundan düzenlediği iddianameyi, ana davanın görüldüğü İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Mahkeme, yeni iddianamelerin ana dosyayla birleştirilmesine hükmetti.

Böylece 27 olan mağdur sayısı 28’e yükselirken, Seçil Erzan için istenen ceza talebi de 90 yıldan 295 yıla kadar hapis istemine çıkmış oldu.

Erzan, 24 Mayıs’ta yeniden hakim karşısına çıkacak.

KAYNAK: DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 13
  • o kadar 1 hafta önce Şikayet Et
    yapılan yorumlara bakıyorum da beş parasızlar konuşuyor, ve kendilerini çok akıllı sanıyorlar
    Cevapla
  • Hknslh 1 hafta önce Şikayet Et
    ben olsam bu kadına 1 gün bile ceza vermem.
    Cevapla
  • GERÇEK 1 hafta önce Şikayet Et
    Parayı bulsan bile say demişler sen fazla para kazanmak için belgesiz verdiysen üstüne soğuk su iç ispat edemeyeceksen sineye çekeceksin birde bu para verdim diyenlere devlet vergi kaçırmaktan dava açmalı o kadar para elden kaçak veriliyorsa kayıt dışıdır
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Yüce ALLAH!seçil hanıma hidayet versin eğer biz vicdanlara hükmetmez isek vay halimize
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    bence bu kadına ceza deyil ödül verilmeli kimler parayı nasıl kaciriyormus onu ortaya koydu kadın kısa yoldan köşe dön millet aç perişan bir kuruş istese biri vermezler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hayati Sır, İsrail'in Mescid-i Aksa planını anlattı: İran'a yıktıracaklar
Maneviyata yönelen Yaşar Alptekin'in dört katlı villası görüntülendi! İnanılmaz değişim