Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren şahıs hakkında yeni gelişme! Karar verildi

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesindeki okul müdürü İbrahim Oktugan'ı silahla öldüren 17 yaşındaki Irak uyruklu Y.K tutuklandı.

GİRİŞ 08.05.2024 19:27 GÜNCELLEME 08.05.2024 21:08
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

Eyüpsultan'da özel bir lisenin müdürünü silahla vurarak öldüren yabancı uyruklu öğrenci adliyeye sevk edilmişti.

Alibeyköy Mahallesi Beste Sokak'taki özel bir lisede, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan'a (74) silahla ateş ederek öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Y.K'nin emniyetteki işlemleri tamamlanarak, sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne götürülmüştü.

Çocuk Suçları Soruşturma Bürosunda ifade veren Y.K, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

SAVCILIKTA VERDiĞi iFADE ORTAYA ÇIKTI

Şüpheli Y.K'nin savcılıkta verdiği ifadeye ulaşıldı.

Y.K. ifadesinde, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminin ortalarında başka bir okuldan söz konusu özel liseye geldiğini, burada çeşitli nedenlerle hakkında disiplin cezaları yazıldığını ancak kendisinin bunları imzalamak istemediğini, Aralık 2023'te sınıftayken disiplin cezalarından dolayı okula annesinin geldiğini öğrendiğini anlattı.

Maktul İbrahim Oktugan'ın odasına gittiğini, annesinin de burada olduğunu ve müdürle sözlü tartışma yaşandığını söyleyen zanlı, "Annemin üzerine yürümesi üzerine polisi aradık, daha sonra okulu terk ettik ve olaydan sonra bir daha okula dönmedim. Bizden aldıkları parayı da geri vermediler. Bu olaydan dolayı yaşananları kendime yediremedim." ifadesini kullandı.

Olaydan önce okulda okuyan birini görmesiyle aklına geçmiş olayın geldiğini belirten zanlı, sinirlendiğini ve gördüğü kişiye Oktugan'ın hala okulda olup olmadığını sorduğunu kaydetti.

Zanlı, maktulün çalışmaya devam ettiğini öğrenmesi üzerine 4 Mayıs'ta 10 bin liraya tabanca aldığını ve okula gitmeye karar verdiğini, olay sabahı annesine börek alacağını söyleyerek evden çıktığını, okula gideceğinden kimsenin haberinin olmadığını ileri sürdü.

İfadesinde, okula geldiğinde hızlıca müdürün odasına gittiğini belirten Y.K, "Masada oturuyordu, beni görünce ayağa kalktı. Amacım ayaklarından vurmaktı ama bir anda kolunu havaya kaldırınca bana vuracağını düşünerek koluna doğru ateş ettim. İki mermim vardı, ikisi de karnına geldi. Bana saldıracağını düşünerek ateş ettim. Sonrasında hızlıca odadan çıkıp geldiğim kapıya yöneldim ve silahı yere doğru tutarak 'Peşimden gelmeyin' dedim. Benim amacım öldürmek değildi, dövmekti. Eve geçtim ve börek götürdüm. Üzerimi değiştirdim. Bir süre sonra da silahı ve telefonumu Alibeyköy Barajı'na attım." dedi.

 SAVCILIĞIN SEVK YAZISI

Savcılığın sevk yazısında, çocuk Y.K. ile maktul arasında Aralık 2023'te yaşanan tartışma sonrası husumet oluştuğunun anlaşıldığı belirtildi.

Bu tartışmanın ardından Y.K'nin ruhi sükunete ulaşmasına rağmen öldürme eylemini planladığı şekilde gerçekleştirdiği ifade edilen yazıda, şüphelinin henüz ele geçirilemeyen tabancayla maktulü iki el ateş ederek hayati bölgesinden vurduğu kaydedildi.

Sevk yazısında, Y.K'nin üzerine atılı suçlamaları kabul ettiği belirtilerek, zanlının, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verilmesi talep edildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

5 ay önce disiplinsiz davranışları nedeniyle okuldan atılan Irak uyruklu Y.K.(17), okula gelerek okul müdürü İbrahim Oktugan'a silahla 3 el ateş etti. Hastaneye kaldırılan Oktugan yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken Y.K. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Y.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Alibeyköy Mahallesi Beste Sokak'taki özel lisede yabancı uyruklu öğrenci Y.K, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan'a dün silahla ateş etmişti.

Odasında uğradığı saldırıda ağır yaralanan Oktugan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Olayın ardından kaçan Y.K. polis ekiplerince yakalanmıştı.

KAYNAK: HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 154
  • Yav.He. 1 hafta önce Şikayet Et
    nedir bu sığınmacı sevgisi, hepsi de ülkerine dönsünler yeter artık !!!!
    Cevapla
  • En Baba Yorumcu 1 hafta önce Şikayet Et
    Okul atılan öğrencinin parasını vermemiş...... Niye vermemişler?
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu iş misafirlikden çıktı artık gereği yapılmalı artık, ipini sapını koparan ülkemizde bu ne ya
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu millet bu kadar yabancıyı istiyor mu istemiyor mu diye soran yok. Çünkü milleti adam yerine koyan yok. Bu yabancıları ülkeye dolduranlara sormak lazım. Yabancıları kimseye sormadan aldığınız Bu ülke, sizin Özel mülkünü mü ki, millete sormadan durmadan yabancı dolduruyorsunuz. 50 , 100 bin dolara vatandaşlık satıyorsunuz? Bu ülke satılık mülk mü ?
    Cevapla
  • Vatandaṣ 1 hafta önce Şikayet Et
    'Her yer terörist kaynıyor. Bunlaedan Samsun!da da çok var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
RAMS Park'ta ortalık böyle karıştı! Mert Hakan...
İsrail terörüne direnen Kassam Tugayları’nın zorlu şartları Ebu Ubeyde’de vücut buluyor