İstanbul ve 13 il için peş peşe uyarılar! AKOM saat verdi! Hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) raporlarına göre, yaz değerlerine çıkan sıcaklıklar hissedilir şekilde düştü. İstanbul ve çok sayıda il için peş peşe uyarılar geldi.

GİRİŞ 10.05.2024 14:46 GÜNCELLEME 10.05.2024 14:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) raporlarına göre, yaz değerlerine çıkan sıcaklıklar hissedilir şekilde düştü. Marmara'da poyraz kuvvetli ve soğuk esip üşetecek. MGM, 13 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı verirken yarın ise tüm yurtta yağış hakim. İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul'da beklenen yağışın saat 18.00'den itibaren etkili olacağını, rüzgarın ise sert edeceğini bildirdi.

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak özere yurdun büyük bölümü yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi.

İstanbul'da saat 18.00'dan itibaren aralıklı sağanak geçişleri bekleniyor.


 

İSTANBUL HAVA DURUMU

Sıcaklıkların ise 14-18 derece aralığında seyredeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 14 Mayıs'a kadar mevsim normalleri civarı ila 2-4 derece altında, 15-25 Mayıs tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayımlandı. İstanbul, İzmir ve Antalya dahil 13 kente "sarı" alarm verildi.

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER:

Antalya, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Edirne, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Muğla, Tekirdağ, Van.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın, Marmara ve Ege kıyılarında kuzey, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneybatısında güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Güney, iç ve doğu kesimlerde toz taşınımı görüleceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Mahmut 1 hafta önce Şikayet Et
    Fırtına yetmez 9 şiddeti. Olması lazım. Taşıyamoyo.
    Cevapla
  • ah ki ne ah 1 hafta önce Şikayet Et
    evet yeryüzü bu zulmü fesadı fitneyi anarşiyi kaldıramıyor yakındır büyük bir çılgınlık göstermesi ALLAH inananlara acısın diğerleri kafirler zalimler yok olsada olur mükemmel olur... çok büyük ihtimal yakıp yıkacak bakın görürsünüz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İran'a yardım
Mansur Yavaş’tan, Avrupa şampiyonu  milli sporcuya büyük ayıp!