Gaziantep ile Hatay kardeş şehir oluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinden etkilenen iki şehrin yaralarını, imzalayacağı kardeş şehir protokolü ile beraber saracak.

Gaziantep ile Hatay kardeş şehir oluyor
Gaziantep ile Hatay kardeş şehir oluyor
GİRİŞ 13.05.2024 17:38 GÜNCELLEME 13.05.2024 17:38

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 yılı Mayıs Ayı Dönem Toplantısı’nın 1’inci Birleşimi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı.

Bu kapsamda “Asrın Felaket” olarak tanımlanan 6 Şubat depremlerinde Gaziantep ve Hatay’da doğal afetin verdiği hasarların bir an önce ortadan kalkması ve normalleşme sürecinin hızlandırılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, meclis üyelerinin kararıyla protokol imzalayacak.

Başkan Şahin burada yaptığı konuşmada, 6 Şubat’ta meydana gelen depremde Gaziantep’te Nurdağı ve İslahiye’nin ve Hatay’ın büyük zarar gördüğünü belirterek, “Biz, bu kardeş şehir protokolü ile iyileşme sürecini hızlandırıp yaralarımızı beraber sarmayı amaçlıyoruz” dedi.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paris'te görkemli açılış! Olimpiyat Oyunları tarihinde hem ilk hem rekor
Prof. Dr. Okan Tüysüz'den büyük deprem uyarısı: Dört kent sıralandı!