Sakarya'da STK'lardan İsrail çağrısı: 1949 tarihli Bakanlar Kurulu kararı iptal edilsin

Sakarya'da, İsrail'in devlet olarak tanındığı 1949 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali için gösteri düzenlendi.

Sakarya'da STK'lardan İsrail çağrısı: 1949 tarihli Bakanlar Kurulu kararı iptal edilsin
Sakarya'da STK'lardan İsrail çağrısı: 1949 tarihli Bakanlar Kurulu kararı iptal edilsin
GİRİŞ 18.05.2024 13:19 GÜNCELLEME 18.05.2024 13:19

Sakarya Valiliği önünde toplanan Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri, İsrail aleyhine yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Grup adına açıklama yapan avukat Ali Abdullah, 1949 yılında Bakanlar Kurulu tarafından alınan İsrail'in devlet olarak tanıması kararının kaldırılması ve işgal altındaki toprakların Filistinlilere teslim edilmesi gerektiğini savundu.

İsrail'in kuruluşundan bu yana Filistin halkının acılarının arttığına işaret eden Abdullah, süper güçlerin desteğini arkasına alan İsrail'in, daha saldırgan bir biçimde, hiçbir uluslararası kararı tanımadan işgale hız verdiğini belirtti.

İlgili kararın kaldırılması için TBMM'ye çağrıda bulunan Abdullah, şöyle konuştu:

"Diyoruz ki; artık bu hukuk tanımaz siyonist yapıyla ülkemizin tüm bağlarını kesme zamanı gelmiştir. Özellikle de zamanın şartları gereği alındığını düşündüğümüz 1949 tarihli Bakanlar Kurulu kararının kaldırılması ve siyonist varlığı tanıma kararından dönülmesi hayati önem arz etmektedir. En kısa zamanda çıkarılacak kanun ile Türk halkının yüzüne sürülen bu kara lekenin silinmesi ve siyonist yapının devlet olarak tanınmasından vazgeçilmesi, tüm ilişkilerin kesilmesi gerekmektedir."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Yazı İşleri Müdürü
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • serdivan 1 yıl önce Şikayet Et
    stk'lar tespiti yapmış. Gereğini iktidar yapsın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gayet mantıklı!
    Cevapla
  • zubeyr 1 yıl önce Şikayet Et
    1949 tarihli Bakanlar Kurulu kararı iptal edilsin Reisten bekliyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
SDG'den Şam'a kabul edilemez teklif! Türk askeriyle ilgili çarpıcı iddia
Ankaralı ‘Yavaş Yavaş’ parçalanıyor! ABB seyrediyor başıboş köpek terörü yayılıyor