Başkan Erdoğan duyurdu: Milli yas ilan edildi

Başkan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü nedeniyle bir gün milli yas ilan edildiğini duyurdu.

GİRİŞ 20.05.2024 21:01 GÜNCELLEME 20.05.2024 21:03
Bu Habere 237 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü nedeniyle bir gün milli yas ilan edildiğini duyurdu.



Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada, "Reisi'nin ölümünden büyük üzüntü duydum. Helikopter kazasında hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına kardeş İran halkına, devletine, hükmetine en samimi taziyelerimi iletiyorum. Cumhurbaşkanıvekili sayın Muhammed Muhbir ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim, taziyelerimi kendilerine ifade ettim. İran'ın filistin davasına verdiği güçlü desteği her zaman takdirle karşıladım. iran'a karşı uygulanan tek taraflı yaptırımlara katılmayarak komşuluk hukukumuzun gereğini yerine getirdim. Bugün kadar en sıkıntılı zamanlarında Türkiye İranlı kardeşlerine samimi destek vermiş bu konuda tavizsiz duruş sergilemiştir. Helikopter kazasından sonra İran makamlarıyla temasa geçerek arama kurtarma çalışmalarına katkı vermek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bundan sonra da aynı hissiyatla devam edeceğiz. Kabine toplantımızda, İran halkının yaşadığı derin acıyı paylaşmak üzere ülkemizde bir günlük milli yas ilan edilmesini kararlaştırdık.'' ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 237
  • Kul insan 2 ay önce Şikayet Et
    Toplu evlilikler teşvik edilmeli, ucuz olmalı
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    İranda bu ehl-i sünnet düşmanlığı olduğu müddetçe ne yapsanız boş. Nükleer meselede buz İranın arkasında durduk, İran ise bizi ilk fırsatta Suriyede sırtımızdan hançerledi. Bugün mülteci kardeşlerimiz memleketlerine dönemiyorlarsa İRANlı rafizi katillerinin ve destekledikleri nuseyri canilerinin katliamları yüzündendir.
    Cevapla
  • BÖL-YÖNET 2 ay önce Şikayet Et
    Bölgemizin DOĞAL KAYNAK-Boru hatları işgallerini görebilen KOMŞULAR birleşir.
    Cevapla
  • UNUTMA 2 ay önce Şikayet Et
    Global Çete 1980-88 Irak-İran savaşında Saddam'ı- SÜNNİLERİ destekledi. 2003 Irak işgalinde ŞİİLERİ destekledi, Saddam'ı astı "Savaşları uzatın. Birbirleri ile savaşırken birbirlerini zayıflatır , bize de zarar veremezler" dedi.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bence yapılan doğru. Müslüman Müslümanın yanında durmalı. Düşmanlık düşmanlığı doğurur. Dünyaya ve özellikle İslam ülkelerine bir Müslümanın nasıl olması gerektiğini öğretmeliyiz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Otoyolu'nda katliam gibi kaza: Anne, kızı ve dede öldü, 3 yaralı
AK Parti'den 'Özür dile' çağrısı: Bu ifadeler CHP'nin görüşüyse çok vahim!