TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan 27 Mayıs mesajı: Tarihi bir ders niteliğinde

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin yıl dönümü dolayısıyla Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

GİRİŞ 27.05.2024 12:06 GÜNCELLEME 27.05.2024 13:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurtulmuş mesajında şu ifadelere yer verdi;

#27Mayıs darbesi, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün her daim korunması gerektiğini vurgulayan tarihi bir ders niteliğindedir. 

Millî egemenliği kabullenemeyenlerin meşru hükümeti askıya aldığı bu müdahale, esasında milletimizin iradesine vurulmuş bir darbe olarak hafızalarımızdadır. 

1960 darbesiyle başlayan hukuksuz süreçte, darbeciler tarafından idam edilen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

Menderes ve yol arkadaşlarını her zaman hayırla yâd ederken, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi korumak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimize milletimizin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. 

Demokrasinin ve hukukun temeli, millî iradeye duyulan saygıdır. Halkın iradesine kast eden illegal yapılara, hukuk dışı girişimlere hiçbir zaman geçit vermeyeceğiz.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • ZIVALI 3 hafta önce Şikayet Et
    SİZİ İDAM EDEN SOYSUZLARI ALLAH KAHRU PERİŞAN ETSİN İNŞAALLAH amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bildiri kabul edildi! Rusya'dan Türkiye açıklaması: İlişkileri etkileyecek mi?
İsrail askerinde skandal harita! Sosyal medyada gündem oldu! Türkiye dahil 7 ülke...