Ekipler tesadüfen buldu! Askerler başında nöbet tutuyor

Siirt'te Şeyh Ali Segirka'nın Türbesi'nin restorasyon çalışmaları sırasında tek mezar olarak bulunan yerde 3 mezar ortaya çıktı. Türbede güvenlik noktası oluşturularak, jandarma tarafından güvenlik güçleri yerleştirildi.

GİRİŞ 11.06.2024 15:01 GÜNCELLEME 11.06.2024 15:02
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Merkeze bağlı Aktaş köyünde Şeyh Ali Segirka diye bilinen asırlık türbede her yıl çeşitli etkinlikler yapılıp, kurbanlar ve adaklar kesiliyordu. 2017 yılında türbe haline getirilen mezarda, 3 Haziran 2024'te türbenin restorasyon çalışmalarını yürüten ekipler, altında yan yana yatılı vaziyette 3 mezara denk gelmeleriyle durumu Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve jandarma ekiplerine bildirdi. Türbede güvenlik noktası oluşturularak, jandarma tarafından güvenlik güçleri yerleştirildi.



Türbenin çok eskiye dayandığını belirten Aktaş köyü Muhtarı Mehmet Can Kezer, "Bu türbe, Şeyh Ali Segirka, Türkçe olarak da Şeyh Ali diyoruz. Bu türbe bildiğimiz kadarı ile babamızdan, dedemizden yani 8-10 kuşaktan beri burada bulunmaktadır. Mayıs ayında buranın köylüleri ve halkı tarafından burada etkinlik yapılıyordu. Burada çocuklarımız, hanımlarımız, köylümüz, karşı civar köyünden gelip burada bu zatı ziyaret ediyordu. Bu türbeyi 2017 senesinde restoresine başladık. Hayırseverler tarafından bu inşaat yapılmış. Buradaki türbe üzerinde taş yığını vardı. Biz bu taşları kaldırınca baktık ki üç tane mezar çıktı. Biz bir mezar biliyorduk. Üç tane mezar ortaya çıktı. Mezarlar ortaya çıkınca Valimize, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve Siirt jandarmasına haber verdik" dedi.



'ARTIK BURADA NE VARSA BİLMİYORUZ'

Bir kaç gündür jandarma tarafında kontrol altında alındığını aktaran Kezer, "Burada her saat nöbet tutuluyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne haber verdik. Batman Müzesi'nden arkeolog gelip buraya bakacak. Artık burada ne varsa biz bilmiyoruz. Ama tahmine göre büyük zatlardır, büyük âlimlerdir. Üç tane şehit de olabilir. Üç tane sahabe de olabilir. Şimdiye kadar bu ziyareti Şeyh Ali Segirka diye gelip dua ediyorduk. Biz bunu bu kadar biliyoruz. bütün yetkililere haber verdik" ifadelerinde bulundu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • mert 1 ay önce Şikayet Et
    Peygamberimizin yüzü suyu hürmetine diyerek dua etmenin ne zararı var ki?Yüce Yaratan Peygamberimiz için (S.A.V) " Seni Alemlere Rahmet olarak yarattım" diyor, yaratılmışların en üstünü Peygamberimizdir(S.A.V)Sonra biz Peygamberimizden(S.A.V) istemiyoruz ki, Allah (C.C) dan istiyoruz.
    Cevapla
  • Yorum 1 ay önce Şikayet Et
    İşin sırrı şeyhin isminde: Şeyh Ali Segirka. "Segirk" Kürtçede "üç büyük" demek. Bu mezarlar da şeyhin isminde geçen, muhtemelen ataları olan "üç büyük" zata ait olmalı. Şeyhin ismi de Üç Büyükler'in Şeyh Ali'si anlamına geliyor olsa gerek.
    Cevapla
  • Milli Kartal 1 ay önce Şikayet Et
    valla iyi çözdün ha, sen söyleyince çaktım mevzuyu
    Cevapla
  • Mahir 1 ay önce Şikayet Et
    Ne güzel zamanlari goremeyip ne kötü zamanlara kaldık, ne yapacağız bilmiyorum ...
    Cevapla
  • Mahir 1 ay önce Şikayet Et
    Ne güzel zamanlari goremeyip ne kötü zamanlara kaldık, ne yapacağız bilmiyorum ...
    Cevapla
  • esra 1 ay önce Şikayet Et
    vallahi helal olsun.
    Cevapla
  • Sami 1 ay önce Şikayet Et
    Ortsdaki mezarda altın olabilir...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Kerbela şehitleri olabilir
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    derbeder Ali tıpkı vahhabiler gibi konuşuyorsun yazıklar olsun sana
    Cevapla
  • Muslime 1 ay önce Şikayet Et
    Misafir bey. Dinimizi Kur'an ve sünnette göre yaşamak bize farzdır. Ne Kur'an da nede Peygamberimizin hayatının tümünde türbeleri ziyaret edip ordaki yatan kim olursa olsun ister peygamber (Allah onlardan razı olsun) ister salih olsun kimseden yardım istediğine dair tek bir sahih rivayet yoktur. Eğer dinimizi bilmezsek yaşadığımızı din zannederiz. Hele ki ülkmzde pknk ve eglnc ypyrla or
    Cevapla
  • Asd 1 ay önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor islamı yanlış bilen sensin.
    Cevapla
  • Safa 1 ay önce Şikayet Et
    Doğru yazanlat hep vahhabi oluyor ne hikmetse ?!!!!!!!! Etiketlemeyi bırak da Kuran a uyuyor mu ona bak bence ?!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TRT spikerinden İsrail protestosu!
Cİhat Yaycı "Kral çıplak" dedi! "Gemi çıkartmadan uçak kaldırmadan diz çöktürürüz"