Ağabeyinin cinsel uzvunu keserek öldürmüştü: Mahkemede nedenini açıkladı!

Kocaeli'de ağabeyini bıçakla öldüren sanığa, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Sanık, mahkemedeki ifadesinde olayın nedenini açıkladı.

GİRİŞ 10.07.2024 15:06 GÜNCELLEME 10.07.2024 16:56
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, ağabeyi Murat Can T'yi öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık E.T. (31) ile avukatı katıldı.

Söz verilen sanık E.T, yazılı savunmasında verdiği beyanları tekrar ettiğini söyledi.

Mahkeme başkanının, ağabeyinin kendisine yönelik cinsel istismar iddialarına ilişkin soruları üzerine sanık E.T, "Çocuktum, babaevinde, gece saatlerinde oldu. 6-7 yaşlarındaydım." ifadesini kullandı.

NEDENİNİ AÇIKLADI

Bunun üzerine mahkeme başkanının, "Nasıl oldu? şeklindeki sorusuna E.T. "Tekrar tekrar neden soruyorsunuz?" cevabını verdi. Mahkeme başkanı da "Anlatmak istemiyorsan söylemeyebilirsin." dedi.

Sanık E.T, 6-7 yaşlarında evinde ağabeyinin cinsel istismarına maruz kaldığını iddia ederek, "Sesimi çıkarmasaydım bana cinsel eylemi yapacaktı. Daha önce başkasına aynı eylemi yaptığını gördüm. Bu bende travma oluşturdu. Bu eylemi bu nedenle gerçekleştirdim. Takdir mahkemenindir." ifadelerini kullandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

Mahkeme heyeti, sanığın "üstsoya karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Heyet, sanığın pişmanlık duyduğuna ilişkin hiçbir beyanda bulunmaması nedeniyle cezada indirime yer olmadığına hükmetti.

Ayrıca karara, bir üye, sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiği gerekçesiyle şerh koydu.

NE OLMUŞTU?

Karamürsel ilçesi 4 Temmuz Mahallesi'nde ailesiyle ikamet eden E.T. (31), 22 Nisan 2023'te anne ve babası evde olmadığı sırada ağabeyi Murat Can T'yi bıçakla öldürmüş, polise teslim olan zanlı tutuklanmıştı.

KAYNAK: AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Fırat 3 ay önce Şikayet Et
    Söyledikleri doğrusa ceza vermeyin.Sapıklara ölüm.
    Cevapla
  • Antepli hasan 3 ay önce Şikayet Et
    Allah yardım etsin kolay değil klavye yapmak kolay birde yaşayana sormak lazım
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    Adam davasında haklı olduğunu, pişman olmadığını söylemiş. Kıvırmamış. Kem küm sözler söylememiş. Mahkeme önünde dik durmuş. Bizim çok bilmiş yorumcular bunu niye eleştirir pes yani pes. Bu hal içinde doğrusunu Allah bilir deyip geçelim, bu kadar mı zor?
    Cevapla
  • Bora 3 ay önce Şikayet Et
    Yanlız adama şu acıdan tamamen inandım taktir mahkemenindir diyor indirim pişmanlık vs. Belirtmiyor
    Cevapla
  • Gasap haydo 3 ay önce Şikayet Et
    Lan Allah bee Allah kimsenin başına vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler: Acısını misliyle çıkaracağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Tataristan'da! Tarihi görüşmeler