Gündemden düşmüyor! Türkiye'nin imajına büyük darbe vurdu! Tek Avrupa ülkesi oldu

Gündemden düşmeyen başıboş sokak köpekleri, Türkiye'nin küresel prestijine de ağır darbe indiriyor.

GİRİŞ 22.07.2024 09:17 GÜNCELLEME 22.07.2024 09:37
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Bugüne kadar 13 ülkenin, başıboş köpekler ve kuduz riski sebebiyle, Türkiye'ye gidecek vatandaşlarına uyarı mesajı yayımladığı ortaya çıktı Raporda, "Maalesef Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre de kuduz riskinin hala yüksek olarak belirtildiği tek Avrupa ülkesiyiz" ifadeleri kullanıldı.

Kısa süre önce TBMM'ye sunulan başıboş köpeklere yönelik yasa teklifi gündemdeki yerini korurken, çarpıcı bir detay daha göze çarptı.

Hamidiye Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (HESAM) tarafından yayımlanan rapor, Türkiye'deki başıboş köpek tartışmalarının nasıl küresel bir soruna dönüştüğünü gözler önüne serdi.

VATANDAŞLARINI UYARAN ÜLKELER

Yapılan araştırmaya göre bugüne kadar 13 ülke, Türkiye'ye gidecek vatandaşlarına başıboş köpekler ve kuduz riski sebebiyle, dışişleri bakanlıklarının internet sitesi üzerinden uyarı mesajı yayımladı.

KUDUZ RİSKİ YÜKSEK TEK AVRUPA ÜLKESİYİZ

Raporda, 13 ülkenin söz konusu tutumuna ilişkin yoruma da yer verilerek, "Bu durum ülkemiz için bir utanç konusudur ve turizm için olumsuz bir algıdır. Maalesef Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre de kuduz riskinin hala yüksek olarak belirtildiği tek Avrupa ülkesiyiz" ifadeleri kullanıldı.

HİNDİSTAN VE TAYVAN'DAN ÇARPICI ÖRNEKLER

Öte yandan makalede, başıboş köpek krizi ile yıllardır boğuşan Hindistan ve Tayvan'dan da dikkat çekici örnekler paylaşılarak, "1998'e kadar Hindistan'da başıboş köpek popülasyonu yerel idarenin ötenazi uygulamalarıyla kontrol altına alındı. Ancak hayvan hakları aktivistlerinin baskısıyla 'yakala-kısırlaştır-geri bırak' yöntemi benimsenmeye başlandı."

"Bugün Hindistan'da köpek popülasyonu 35-40 milyona ulaşmış, yıllık 20 bin kişi kuduzdan ölmekte ve kuduz temaslı vaka sayısı yıllık 17,5 milyon civarındadır."

Tayvan ise 2017 yılında 'yakala-kısırlaştır-geri bırak' yöntemini uygulamaya başladı. Ancak son açıklanan verilere göre köpek popülasyonu bu uygulamaya geçildiği tarihten sonra yüzde 6,19 arttı" bilgisi paylaşıldı.

KAYNAK: SABAH
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 141
  • Sözen 9 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'nin en büyük sorunu "ahlak" maalesef. Her sektörde olduğu gibi azgın aç bir kesim zaman zaman devlet kurumlarınca açılan sokak hayvanlarını kısırlaştırma ihalelerini alıp daha sonra sokak hayvanlarını kısırlaştırmış gibi gösterip, kısırlaştırmadan tekrar sokağa saldığı ve hayvan populasyonunun bu nedenle aşırı arttığı iddia ediliyor. İnsan bozuksa her şey bozuktur.
    Cevapla
  • Nurdan 9 ay önce Şikayet Et
    Belediyeler kuduz tehlikesine yönelik çıkarılan yasayı uygulanmaz ise savcılıklar bu konuda kamu haklarından dolayı belediyeler aleyhine dava açabilecekler
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    emel 14.40 senin çocuğunu yada en sevdiğini bi köpek parçalarsa senin merhametini ozaman görürüz ne kadar boş demogoji yaptınız kardeşim sahiplenme tarafı açık sahiplenin evinizde besleyin tutanmi var sizi
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    osman cuhelası adamların kültürel yemeği
    Cevapla
  • yolcu 9 ay önce Şikayet Et
    Acilen sokak köpekleri itlaf edecek yasa gelmeli İşe İslami kılıf büründürenlere Allah akıl fikir versin ,çocuğu köpekler tarafından öldürülmüş insanlara gidin Bi sorun vicdan vicdan ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa Zirvesinde liderlerin bu halleri damga vurdu! Kendilerini ilk kez böyle gördüler...
Merkez Bankası paylaştı! Yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini belli oldu