Bakan Tekin'den son dakika okul öncesi eğitim mesajı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Türkiye'de okul öncesi eğitim okullaşma oranının 2023-2024 eğitim öğretim yılında 5 yaşta yüzde 95,44'e ulaştığını belirtti.

GİRİŞ 01.12.2024 15:44 GÜNCELLEME 01.12.2024 16:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çocukların yaşam boyu süren gelişim sürecinin temelinin, hayatın ilk yıllarında atılan küçük ancak önemli adımlarla şekillendiğini bildirdi.

Okul öncesi eğitimde edinilen becerilerin, çocuğun ileriki yaşamında ve bir üst öğretim kademesinde karşılaşacağı zorluklarla başa çıkabilme yeteneğini artırdığı gibi daha başarılı, mutlu ve üretken olmasına da imkan tanıdığını vurgulayan Tekin, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak 2002 yılı öncesinde ihmal edilen okul öncesi eğitim dönemine önem veriyor, çalışmalarımızı bu bilinçle şekillendirerek evlatlarımızı daha müreffeh bir geleceğe taşımak için kararlılığımızı sürdürüyoruz. 1992 yılında yüzde 5,1 olan ve 1992-2002 yılları arasında sadece yüzde 11,5'e yükseltilebilen okul öncesi eğitim okullaşma oranını, yapmış olduğumuz çalışmalarla 2023-2024 eğitim öğretim yılında 5 yaşta (brüt) yüzde 95,44'e ulaştırdık. Böylece OECD'nin Bir Bakışta Eğitim Raporu'na göre Türkiye'yi okul öncesi eğitimde tüm ülkeler arasındaki en büyük artış sağlayan ülke konumuna getirdik."

Tekin, erken çocukluk dönemi ve okul öncesi eğitimde çocukları bilimin ışığında, milli ve manevi değerlerle şekillendirdikleri yeni ve farklı çalışmalarla buluşturmaya devam edeceklerini bildirdi.

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Esma 5 ay önce Şikayet Et
    O zmn ben ndn norm fazlası oldum okul öncesi sayısında artış var da ..pandemi de sınıf açtınız şimdi de tasarruf tedbiri adı altinda sınıf kapattiniz .beni çocuklarımdan ayırdınız sinifiimi kapattnz
    Cevapla
  • Alt 5 ay önce Şikayet Et
    Acilen rotasyon olmalı. Batıdaki illerde özellikle Mersin ve ilçelerinde aşırı öğretmen fazlalığı var. Tek çare rotasyon. Bakanlık sendikaların lafına bakmadan acil rotasyon uygulamalı. Haftada 10 saat bile derse girmeyen binlerce öğretmen var Doğu illerimizde açık var. Gerekirse bi sistem oluşturup sırayla Doğu illerine gidilmeli. Çok yazık oluyor çok
    Cevapla
  • Abidin yırtık 5 ay önce Şikayet Et
    Bu konuda devlet bahçeliden aciklama bekliyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erbakan’ın kurduğu TESTAŞ’a 'kuruşu' bile çok gördüler! Türkiye çip trenini böyle kaçırdı
Konya 6. Sufi Sinema festivali başladı