'Evine girmeyen tek bir depremzede kalmayacak'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah söz verdiğimiz gibi 2025 yılı sonu itibarıyla Hatay'da, 11 ilde evine girmeyen tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacak anlayışıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

GİRİŞ 27.12.2024 18:48 GÜNCELLEME 27.12.2024 21:10

Kurum, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen İl Değerlendirme Toplantısı'nda, zor bir afeti hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

O günden beri de el birliğiyle bu mücadeleyi sürdürmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Kurum, şöyle konuştu:

"Amacımız, gayemiz bir an önce köy konutuyla, ilçesiyle, beldesiyle, peyzaj düzenlemesiyle Hatay'ımızı eskisinden daha iyi hale getirebilmek, bunun mücadelesini veriyoruz. Hep birlikte Hatay'ın çocuklarının, evlatlarının huzur, güven içerisinde yaşayacağı yeni yerlerin inşasını gerçekleştiriyoruz. İnşallah söz verdiğimiz gibi 2025 yılı sonu itibarıyla Hatay'da, 11 ilde evine girmeyen tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacak anlayışıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz."

Bakan Kurum, bugüne kadar çalışmalara iştirak eden, depremzedelerin derdiyle dertlenen, elini taşın altına koyan her bir çalışma arkadaşına teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • BORDO BERELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan hangi evlerden bahis ediyorsunuz bizim köyde daha ne gelen var nede giden bir de yapılacak evler için 3500 bin para isteniyor, koylu nasıl verecek
    Cevapla
  • malatyam 1 yıl önce Şikayet Et
    maalesef ki derme çatma yeri olanlar daire sahibi artı arsa sahibi oldular.kiracilar girecek sağlam ev bulamaz hale geldiler.kira fiyatları bazı toki ev taksitletinin 5 katı fiyatına.Allah kiracilarin yardımcısı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman iş adamları şikayet etti: Sarıgül ailesinin kara para aklama trafiği deşifre oldu
Scott Ritter, Türk medyasına konuştu: Artık gerçekleri kabul edin