İstanbul'da kolonları çatlayan 38 yıllık bina boşaltıldı

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde kolonlarında çatlaklar oluşan 6 katlı bina belediye ekiplerince tahliye edildi. 38 yıllık binayla ilgili kararın, yapılacak detaylı testlerin ardından verileceği öğrenildi.

İstanbul'da kolonları çatlayan 38 yıllık bina boşaltıldı
İstanbul'da kolonları çatlayan 38 yıllık bina boşaltıldı
GİRİŞ 01.02.2025 22:48 GÜNCELLEME 01.02.2025 22:57

Hürriyet Mahallesi Birlik 1 Sokak'taki 6 katlı binanın sakinleri, kolonlarda çatlaklar oluştuğu, binanın sallandığı ve tabanında çökme olduğu gerekçesiyle belediyeye ihbarda bulundu.

Bunun üzerine adrese Bahçelievler Belediyesi zabıtası ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Belediye ekipleri, yaptıkları ön inceleme sonrası binanın tahliye edilmesini kararlaştırdı.

Apartmandaki 8 daireden 7'sinde ikamet eden ailelerin geceyi akrabalarında geçireceği, bir ailenin ise belediye tarafından otele yerleştirileceği öğrenildi.

1986 yılında inşa edilen binayla ilgili kararın, yapılacak detaylı testlerin ardından verileceği belirtildi.

YORUMLAR 15
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir bina 30 yılını doldurdu mu yıkılmalı. En azından şimdilik böyle bir karar alınmalı. Eski binalar yıkılmalı. Şimdiki teknoloji ile yapılan binalara ayrı bir ömür biçilebilir. Ama eskiler için 30 fazla bile.
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni yapılanlar çok mu güvenli. Yıllardır piyasadaki firmalarda inşaat kontrol teknikeri olarak çalışıyorum. Çalıştığım tüm firmaları, statik projeye göre iş yapmadıklarından, malzemeden çaldıklarından dolayı mahkemeye verdiğimden, namımı duyan tüm inşaat firmaları bana iş vermediklerinden iş bulamıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savaş şiddetleniyor! Bir günde 736 saldırı! Bilanço açıklandı! Çok sayıda ölü var
Fransa'da sokaklar karıştı: Protestolar Avrupa'ya yayılıyor