10 ilde harekete geçildi: Türkücü Pınar Aydınlar da gözaltında!
Son dakika haberi... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında KCK terör örgütünün Halkların Demokratik Kongresi (HDK) yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi.
Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nca hazırlanan raporlarda, HDK’nin terör örgütü olarak kabul edilen DTK’nin devamı niteliğinde yasal görünümlü cephe yapılanması ve TBMM’ye sözde alternatif meclis olduğu tespitine yer verildi.
PKK/KCK’nın talimatları doğrultusunda toplumsal alanda örgütlenme sağladığı belirtildi. HDK’nin 6-7-8 Ekim Kobani ve Çukur-Barikat olayları ile sözde demokratik özerklik ilanlarında toplumsal alanı örgütlediği ifade edildi.
Soruşturmada 60 şüpheli tespit edildi. İstanbul ve 9 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonda aralarında Türk halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar, DEM Parti MYK üyeleri Semiha Şahin ve Mehmet Saltoğlu, Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros ile gazeteciler Yıldız Tar, Ercüment Akdeniz, Elif Akgül’ün de bulunduğu 52 şüpheli gözaltına alındı. 8 şüpheli ise aranıyor.
-
benim ben 6 ay önce Şikayet EtTipi tipis hapse bakalim yeter size bu kadar hürriyetBeğen
-
türkiye vatandaş 6 ay önce Şikayet Etçok güzel gülüyorsun seni içerde o kadar güldürürlerki kahkahaya bogarlar pınar seni pınar gibi çağlatırlarBeğen Toplam 1 beğeni
-
Hamido 6 ay önce Şikayet Etkardeşlerim ben bir kürt vatandaşım türkiye çok büyük bir devlettir bu kadar ihaneti görüyor fakat ginede insan gibi muamele ediyor bu ihanet başka devletlerden olsa mesela İngiltere Almanya amerika fıransada bu ihanetler olsa hiç birisi sabahı görmez kaza süsü verilir ve öbür tarafa gönderilirBeğen Toplam 4 beğeni
-
Osmanlı 6 ay önce Şikayet EtTürk Halk müziği sanatçısı mı? Yok daha neler.Beğen
-
kim 6 ay önce Şikayet Etgiydiği elbise dâhi terörist elbise sine benziyor yakalayın en ağır cezayı verinBeğen