Bölücü haritaya büyük öfke VİDEO

60. Frankfurt Kitap Fuarı'nda, Kuzey Irak yönetim tarafından açılan standa bölücü harita asılması sinirleri iyice gerdi. Bölücü harita böyle parçalandı:

GİRİŞ 16.10.2008 16:45 GÜNCELLEME 16.10.2008 16:45
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Kitap fuarını ziyaret edenler olaya büyük tepki gösterirken Türkiye’nin bir bölümünü sözde Kürdistan toprakları içinde gösteren haritanın bulunduğu standa gelen 2 kişi haritayı yırttı. Haritayı yırtanlardan birisinin İşçi Partili Halim Ercan olduğu belirtildi.

İkinci kişinin kimliği hakkında ise bilgi verilmedi. Olay sonrasında 2 kişi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Standı gezen Türk vatandaşları Alman yetkililere sitem ederek, "PKK'yı hem terör örgütü olarak değerlendiriyorsunuz, hem de burada Türkiye'yi haritada bile olsa bölmelerine göz yumuyorsunuz. Bu nasıl bir çelişkidir" diye tepkilerini gösterdi.

İşçi Partisi'nden Ali Mercan ise, "Alman hükümetine de haber verdik. Bize karşı yapılan bu saldırıyı söyledik. Biz sadece fikrimizi söylüyoruz. Biz burada bir şey yapmadık. Bize faşist diyorlar, biz sadece fikrimizi söylüyoruz. Bize faşist demek bizi aşağılamaktır" dedi. Olayın ardından Kürt standının çalışanları, yırtılan haritanın yerine yenileri astı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 29
  • Kemal Celik 15 yıl önce Şikayet Et
    Sain Editör. 40 yilda bir yorum yazdik, icide gayet kurallara uygun ama gene yayinlamadin NEDEN ACABA? EDİTÖR’ÜN NOTU: Lütfen bakınız Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber/20080624/Haber-7-yorumlari-icin-genel-ikazlar.php selamlar…
    Cevapla
  • turgut balat 15 yıl önce Şikayet Et
    ne mutlu TÜRKÜM diyene. kahrolsun pkk kahrolsun kürdistan kanımızın son damlasına kadar bu topraklar bize mezar olmadan düşmana gülizar olamaz.
    Cevapla
  • Alperen Engin 15 yıl önce Şikayet Et
    Niyahet Gerçek Yüzleri Ortaya Çıkmaya Başladı. Aşağıdaki yorumculardan biri baş harfi (meli şenol) büyük ütüyoptadan bahsetmiş. Bu vatandaş başka zaman biz ülkeyi bölmek istemiyoruz,kültürel haklarımızı istiyoruz vb. ifadeleri söylüyor. Biz bunların şimdilik şartlara uygun olarak geçici olduğunu, ileride "olmuyor biz başka ülke istiyoruz" diyeceklerini,ülkeyi bölmek isteyeceklerini söylediğimizde Kürt düşmanlığı(!) ile hayalcilik ile suçlandık. Ama Yüce Rabbim o kadar büyük ki,sinsi bölücü planlarını kendi ağızları ile söyletiyor.
    Cevapla
  • ezgi gül 15 yıl önce Şikayet Et
    ..... ALLAH kürtlere fırsat vermesin amiinnnnn yoksa bizi bi kaşık suda boğacaklar
    Cevapla
  • bactery 15 yıl önce Şikayet Et
    kitap fuarında bölücü harita. yaw haber 7 bu baslık altında haber yapmıssın ve bolucu harıtayı ovenlerın propagandasını yayınlamıssınız demokrası bumu ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda çalışma sistemi değişiyor! 6 model gündemde
Otomobil markaları peş peşe duyurdu: Sıfır faiz uzun vade... İşte kapsamdaki araçlar