Süleyman Soylu: 8 yıl içerisinde o işi bitireceğiz

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Türkiye’nin uçak motoruna ihtiyaç duyduğunu belirterek ''İnşallah altı sekiz yıl içerisinde o işi bitireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu: 8 yıl içerisinde o işi bitireceğiz
Süleyman Soylu: 8 yıl içerisinde o işi bitireceğiz
GİRİŞ 15.03.2025 19:05 GÜNCELLEME 15.03.2025 19:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin Stuttgart kentindeki programı çerçevesinde gençlerle bir araya geldi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamların iletti.

Soylu Türkiye’nin Suriyelilere sahip çıktığını belirterek,“Bizim yaptığımız insanlıktı. Binlerce, on binlerce, yüz binlerce, milyonlarca insana sınırımızın hemen yanında ve ülkemizde ev sahipliği yaptık. Bunun üzerinden faşizanlık üretmeye çalıştılar. Irkçılık üretmeye çalıştılar. Bizim medeniyetimizde ırkçılık yoktur. Bizim medeniyetimizde e yabancı düşmanlığı yoktur” dedi. Türkiye’nin zorluklarla da karşılaştığına işaret eden Soylu, ”Bu millet büyük bir millettir. Sırtımızı dönmedik. Tayyip Erdoğan'a defalarca dediler ki bunlar yüzünden seçimi kaybedeceksin. Ama inancı vardı ve o inanç çerçevesinde o insanları oraya ölmeye göndermedi” ifadesini kullandı.



'TÜRKİYE'NİN NÜFUSA İHTİYACI VAR'

Türkiye’nin önemli mesellerinden birinin nüfus konusu olduğunu aktaran Soylu, Türkiye’nin nüfusa ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Gençlere güvendiğini ifade eden Soylu, “Bugün gençlerimizin bizden daha çok bilgin, bizden daha çok dünyayı iyi tanıdığı, Bizden daha çok ailelerini iyi bildiği, bizden daha çok medeniyetimizi iyi bildikleri, bizden daha çok dünyada ne olup ne olmadığını daha iyi tahmin ettikleri, anladıkları, anlaştıkları bir noktada olduklarına inananlardanım” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya’daki gençlerin önemli görevleri bulunduğunu aktaran Soylu, “Siz yerinizi bellemişsiniz. Burada çok önemli görevleriniz var. Değerlerinize sahip çıkacaksınız. Çıktığınız belli oluyor. Allah'a şükürler olsun” diye konuştu. Gençlere yaptıkları işleri en iyi şekilde yapmaları çağrısında bulunan Soylu, “Siz eğer öğretmenseniz en iyi öğretmen olacaksınız. Eğer esnafsanız en iyi esnaf olacaksınız. Eğer anneyseniz en iyi anne olacaksınız. En iyi çocuğunuzu yetiştireceksiniz. Eğer iş kadın iseniz en iyi iş kadın olacaksınız. Eğer bir sivil toplum örgütündeyseniz en iyi farkındalığı, faydalılığı ortaya koyacaksınız. Bizim sekiz on yıla daha ihtiyacımız var. Ondan sonra hiç merak etmeyin” dedi.

UÇAK MOTORU MESAJI

Soylu, Türkiye’nin uçak motoruna ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Yok bize Eurofighter'ı verecekler mi? Yok F-16'larımızı revize edecekler mi? Yok F35 problemleri çıkaracaklar mı? İnşallah altı sekiz yıl içerisinde o işi bitireceğiz. Birisine saldırmak için değil. Bize saldıranlara caydırıcılık ortaya koyabilmek için” değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı olarak göreve geldiğinde bir saat insansız hava aracı (İHA) uçuşu yapılmadığını, ancak görevi bıraktığı gün ise yılda 50 bin saat İHA uçuşu gerçekleştiğini anlatan Soylu şöyle konuştu:

“Türkiye bambaşka bir noktaya geldi ve göreceksiniz Avrupa bugün kendisine ait savunma ve güvenlik altyapısı oluşturmaya çalışıyor. Gelecekler bize hiç merak etmeyin, Teknolojilerimiz, nasıl yaptığımıza, nasıl ettiğimiiz. Çünkü dünyada bu konuda sürekli terörle mücadele eden ve bütün terör örgütlerinin sadece PKK/PYD de değil, DEAŞ dahil olmak üzere, FETÖ dahil üzere, birçok terör örgütünü tasfiye etme kabiliyetine sahip olan bir devletiz. O açıdan terörsüz Türkiye bizim açımızdan çok önemlidir.”

Gençlerden endişe etmemelerini isteyen Soylu, baskıların hepsinin aşılacağını, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın huzura kavuşacağını ve Türkiye'nin pasaportunun en kıymetli pasaport olacağını kaydetti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    kaan yerli motoru 2028 2030 da bitiyor deniliyordu .
    Cevapla
  • Ekosavar 1 ay önce Şikayet Et
    Ah soylum ah... Seni unutmadık..UNUTMAYACAZ... En büyük dileğim inşallah seni yeniden görev yetki ile meydanlarda olasın insallah. Bir soylu bin soysuza bedeldir...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Babasın ve yiğitsin soylu Helal olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan açıkladı! 'Yarısı Bizden' kampanyasında destek tutarları artırıldı
Erdoğan, Türkiye için Suriye'deki en büyük riski açıkladı! Trump'la ilgili de bomba sözler