Dişi çekilen 10 yaşındaki Toprak, hayatını kaybetti!
Diyarbakır'da dişi çekildikten sonra kanaması durdurulamayan 10 yaşındaki Toprak, hayatını kaybetti. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.
Son dakika ölüm haberi... 10 yaşındaki Toprak'ın ölüm haberi ailesi ve sevenlerini yasa boğdu.
İddiaya göre, Toprak Önkol'un dün ağzından kan geldi. Olay üzerine ailesi, merkez Yenişehir ilçesi Dağkapı semtindeki Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü.
Yapılan muayenenin ardından Önkol'un hastanedeki kan tetkiklerinde değerleri normal çıkınca taburcu edilmesine karar verildi.
Taburcu işlemini yapan doktor, Önkol'un bir dişinin sallandığını, bu nedenle çocuğun bir diş hekimine götürülmesini tavsiye etti.
Bunun üzerine aile Önkol'u Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bağlar Semt Polikliniği'ne götürdü.
DİŞİ ÇEKİLDİ, KANAMASI DURMADI
Poliklinikte dişi çekilen Önkol'un, kanamasının durmaması üzerine Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.
Önkol, burada ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ameliyata alındı.
HAYATINI KAYBETTİ
Yaklaşık 4 saat süren ameliyatta Önkol, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Önkol'un cenazesi otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
‘KIZIMIN VEFATINDA KUSURLU BULUNAN HERKESTEN DAVACI VE ŞİKAYETÇİYİM’
Baba Adem Önkol, ifadesinde kızının hayatını kaybetmesinde kusurlu bulunan herkesten şikayetçi olduğunu belirterek, “19 Mart günü sabah 05.00 sıralarında kızım Toprak Önkol’un dişinde bir kanama meydana geldi. Kanama durmayınca ambulans çağırıp, 05.30 sıralarında Dağkapı’da bulunan hastaneye götürdük. Orada kızıma serum verildi ve kanama durdu. Buradaki doktor, bana konunun kendi alanı dışı olduğunu, çocuk diş doktorunun görmesi gerektiğini söyledi. Özellikle çocuğun diş röntgeninin çekilmeden müdahale edilmemesi gerektiğini vurguladı. Ben de kızımı alarak, Turgut Özal Bulvarı’ndaki Bağlar Semt Polikliniği’ne gittim. İsmini olay sebebiyle öğrendiğim çocuk diş doktoru H.A.’nın yanına gittim ve önceki doktorun diş röntgeni çekilmeden müdahale edilmemesi gerektiği bilgisini 3 kere üst üste söyledim. Doktor bana ‘Bana mesleğimi mi öğretiyorsun’ diyerek hiçbir işlem yapmadan, kızımın dişini çekti." dedi.
"DİŞ ÇEKİLİR ÇEKİLMEZ KAN FIŞKIRDI"
Kızının dişinin çekilir çekilmez ağzından kan fışkırdığını söyleyen baba, "Kanı durdurmak için uğraştılar ancak durmadı. Daha sonra kızımı ambulans ile özel bir hastaneye götürdük. Ambulansta doktor H.A. da vardı. Özel hastanede kızıma müdahale ettiler ancak kan durmadı. Sonra tekrar ambulans ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne geldi. Doktor H.A. buraya da geldi, kızıma müdahale ettiler. Kızımın burada bilincini kaybettiğini öğrendim. Sonra ameliyathanede olan kızımın saat 18.00 sıralarında vefat etmiş olduğunu öğrendim. Doktor H.A. başta olmak üzere kızımın vefatında kusurlu bulunan herkesten davacı ve şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Toprak Önkol’un, 1 hafta önce çekerek sosyal medyaya yüklediği görüntüler de ortaya çıktı.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Babanın şikayetinin ardından olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü de idari soruşturma başlattı.
-
erdal 1 ay önce Şikayet Etkanama bozukluğu var bu zamana kadar aile hiç farketmemişmiBeğen
-
Ahmett 1 ay önce Şikayet EtDiş kökünde hemangiom denilen bir tümör vardı büyük ihtimal ; hemangiomlar kanamaya başladı mı durduramassınız... Film çekmeden diş çekmek büyük hata...Beğen
-
Vatan 1 ay önce Şikayet EtBir hastane bir doktor nasılsın.akan kanı durduramıyor hayret bisey yaBeğen
-
Abdullah 1 ay önce Şikayet EtDiş doktorları biraz umursamaz tavır sergileyebiliyor, benim dişime dolgu yapan doktor dişi son aşamasına kadar doldurmuş, eksik kalan yere de küçük bir parça koymuş iki gün sonra düştü. Tıbbi değil mantık olarak bile saçma bir işlemdi. Fakat sorgulamaya gelince doktorlar kral kesiliyor, düğmeye basıyor.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Vatandaş 1 ay önce Şikayet EtDiş doktoru ile ne alakası var çocuk kan hastası ve diğer doktor çekilebilir demiş kan pıhtılaşma faktörleri normal değerler normal demiş röntgen çeksen ne çekmesen ne adamcağız doğru anlatın burada en cok zarar gören kızımız sonra babası sonra diş hekimidir bazı dr lar onayı verirken diş hekimine dikkatli olmalı doğru bilgi vermelidirBeğen
-
Nurrttin 1 ay önce Şikayet EtKan durmuyorsa baska bir problem vardir..disci ne yapsinki..Beğen