CHP'nin şaibeli kurultayı: 6 delegeye 2 milyon lira verilmiş

CHP’nin şaibeli kurultayı hakkında yeni bir ifade ortaya çıktı. Eski CHP üyesi Murat Çultu, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çelikten’in Özgür Özel ile 6 kurultay delegesine 2 milyon lira verilmesi üzerine anlaştığını söyledi.

GİRİŞ 26.03.2025 19:55 GÜNCELLEME 26.03.2025 22:28
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Olağanüstü kurultay kararı alarak şaibe iddialarını örtbas etmeye çalışan CHP’de Özgür Özel’in Kılıçdaroğlu’nu devirdiği Kasım 2023’teki CHP Kurultayı ile ilgili yeni bir ifade ortaya çıktı. 38’inci Olağan Kurultay döneminde CHP üyesi olan ancak, ardından partiden ihracı istendiği için istifa eden Murat Çultu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi. Çultu, CHP Bursa Teşkilatı ile CHP Genel Merkezi arasındaki pazarlıkları tek tek ifşa etti. Buna göre 6 kurultay delegesi Özel’e oy verme karşılığında toplam 2 milyon lira aldı.

BELEDİYELERDE İŞ VE PARA VAADİ

Kendisine yapılan teklifi Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini söyleyerek reddettiğini belirten Çultu, “Kurultaydan sonra Bursa’ya döndüğümüzde kurultay delegesi Ahmet Memişoğlu bana hitaben ‘14-15 delegenin kazanılacak belediyelerde iş ve para vaadi ile Özgür Özel lehine kurultayda oy kullanmaları sağlandı’ diye açıkça söyledi” ifadelerini kullandı.

Çultu, ifadesine şöyle devam etti:

“Bunlardan daha vahimi de CHP Bursa Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten’in bizzat Özgür Özel ile Bursa Özdilek AVM’de kurultay öncesi görüşme yaptığı, pazarlık sonucunda Çelikten’in etkisi altındaki 6 kurultay delegesinin Özel’e oy vermesi karşılığında toplam 2 milyon liranın Özel ekibi tarafından Çelikten’e ödenmesi konusunda anlaştıkları hususudur. Kurultaydan bir gün önce Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın oğlu Ozan Hasret Yeşiltaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür A.Ş’de göreve getirildiğini biliyorum. Yeşiltaş ve Çelikten gibi Özel’i destekleyen ekip tarafından görüşmelerini kayda alma amacıyla bir kişinin yanına gönderildiğini belirten Çultu, “Bu kişi benimle gezdiği sırada benim telefonumdaki bilgileri ve görüntüleri dışa aktararak kendi telefonuna göndermiş. Bu şekilde benim verilerimi izinsiz olarak ele geçirmiş ve bu bilgileri de kendisini benim yanıma gönderen kişilere para karşılığında servis etmiştir. Bu bilgileri başkalarına servis ederek kişilere de tehdit, hakaret ve şantaj yapmışlardır” dedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 73
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Tivitinin ipinin çekilmesine az kaldı. Elimizde yerli türk kahvesi ile keyifle izleyeceğim tutuklanma anını
    Cevapla
  • ısmaıl 1 ay önce Şikayet Et
    TURPUNbuyugu kendısı oluyor onun ıcın sokak eylemlerını cıkartıyor aga babalarına aglıyor terkedıldık dıyor hakeden hakkını alır
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Parti başkanlarını bile rüşvet vermeden seçememişler mi yani?
    Cevapla
  • Neco 1 ay önce Şikayet Et
    İstanbullular her şey çok güzel oluyormu
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    herşey güzel olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki: Bunlar ülkeyi ateşe verir!
İtalya'dan Türkiye'ye Afrika teklifi! Erdoğan açıkladı