İmamoğlu'nun X hesabını kapatma hamlesi
Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan İBB Başkanı İmamoğlu, X hesabından boykot çağrısını desteklediği bir paylaşım yaptı. AK Parti'ye yakın avukatlar, İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli için Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuru yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen soruşturmalar neticesinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne gönderildi.
İmamoğlu'nun, Saraçhane'deki gösterilere ve boykot çağrısına verdiği destek sosyal medya hesaplarından hemen hemen her gün paylaşıldı.
İmamoğlu dün de boykot çağrısına, "Medya ve iş dünyası için seçim yapma vakti gelmiştir; ya 1 kişinin güdümünde yola devam edecek ve BOYKOTUN sert etkilerini görecekler ya da bizler gibi milletin yanında hizalanacaklar." sözleriyle destek verdi.
KAMUOYUNA DUYURULUR;
— |Burak Bekiroğlu (@burakbekiroglu) March 31, 2025
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından tespit edilen yolsuzluklar neticesinde, çıkar amaçlı suç örgütü elebaşı olduğu iddia ve gerekçesiyle , kendisiyle birlikte hareket eden 50 kişiyle beraber tutuklanan, şüpheli… https://t.co/alO4Q72Ge3
İmamoğlu'nun bu sözleri sonrası AK Partili Mücahit Birinci, muhalefetin boykot açıklamalarına karşılık firmalara seslendi ve İmamoğlu'nun sosyal medya hesaplarının kapatılması için başvuru çağrısı yaptı.
Birinci'nin sözlerinin ardından AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Avukat Burak Bekiroğlu, İmamoğlu'nun sosyal medya hesaplarının kapatılması için Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne UYAP üzerinden başvuru yolladıklarını söyledi:
"KAMUOYUNA DUYURULUR; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından tespit edilen yolsuzluklar neticesinde, çıkar amaçlı suç örgütü elebaşı olduğu iddia ve gerekçesiyle, kendisiyle birlikte hareket eden 50 kişiyle beraber tutuklanan, şüpheli Ekrem İmamoğlu'nun, cezaevinden verdiği talimatlar doğrultusunda iddia olunan örgütün amaçları, prensipleri ve hedefleri doğrultusunda cezaevinden verdiği talimatla X hesabını üçüncü kişilere kullandırmak suretiyle, ülkemizdeki faaliyet yürüten yerli firmalara yönelik, boykot çağrısı yaparak, ekonomimizi sekteye uğratmaya teşebbüs ettiği, aynı zamanda kendi çıkarları doğrultusunda halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak suretiyle yargı erki üzerinde baskı kurmaya teşebbüs ettiği tespit edildiğinde dolayı, şahsın X hesabının yargılama sonuna kadar Türkiye'den erişime kapatılması talebiyle, Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne UYAP üzerinde başvuru yollanmıştır."
-
Misafir 4 hafta önce Şikayet Etsizin gibi hırsızlık yapacağıma reis reis yinede reis diyorumBeğen
-
OFLU 4 hafta önce Şikayet EtAdam sanki çiftliktemi bu nasıl bir iş tvet atıyor gariban niye bunun yaptığını yapamıyor hapiste bile adalet yokBeğen
-
tamer 4 hafta önce Şikayet EtBu herifin x hesabını dışarıdan birileri kullanıyor ip numarasından kimler kullanıyorsanyasal işlem yapılmalıBeğen
-
veli 4 hafta önce Şikayet Etdepinselerde depinselerde bittiler yok olacak hırsızlar hak geldi batıl zail oldu abd de kurtaramaz gayriBeğen Toplam 1 beğeni
-
vatandaş 4 hafta önce Şikayet EtYahu bu adam oteldemi yatıyor yoksa kodesdemi nasıl iş diğer mahkumlara telefon yasak çete reisine serbest bu doğrumu ya bütün mahkumlara telefon verin yada hepsini toplayınBeğen Toplam 33 beğeni