Türk İHA'sı ile ilgili bomba gelişme! Şimdi çok daha tehlikeli

STM’nin geliştirdiği KARGU Vurucu İHA, RF Arayıcı Başlık entegrasyonuyla elektronik sinyal yayan hedefleri de vurabilecek kapasiteye ulaştı. Sistemin sahada testleri başarıyla tamamlandı.

GİRİŞ 05.05.2025 20:26 GÜNCELLEME 05.05.2025 20:33
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin savunma teknolojilerinde oyun değiştirici adımları devam ediyor. STM tarafından geliştirilen KARGU Vurucu İHA'ya entegre edilen RF Arayıcı Başlık, sahadaki testlerde başarıyla denendi. Bu gelişme, insansız hava araçlarının yalnızca insan unsurlara karşı değil, elektronik sinyal yayan hedeflere karşı da etkili hale geldiğini gösteriyor.

SAHADA TEST EDİLDİ, SATIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, SavunmaSanayiST'ye yaptığı açıklamada, RF Arayıcı Başlıklı KARGU’nun ilk gösterimlerinin gerçekleştirildiğini ve satışların çok yakında başlayacağını belirtti. Güleryüz, “Oyun değiştirme anlamında, sahada belli sıkıntıları çözme anlamında da çok büyük bir yetkinlik kazanmış olacağız diye değerlendiriyoruz.” dedi.

KARGU ARTIK SİNYALLERİN PEŞİNDE

Daha önce sadece anti-personel görevlerde kullanılan KARGU, STM’nin geliştirdiği Anti-Tank Harp Başlığı ile zırhlı hedefleri de etkili şekilde vurabilir hale gelmişti. Şimdi ise RF (Radyo Frekansı) Arayıcı Başlık sayesinde, düşman telsiz, radar ve haberleşme sistemlerini hedef alabilecek kapasiteye kavuştu.

Bu entegrasyon sayesinde KARGU, elektronik harp yetenekleriyle donatılmış insansız bir avcıya dönüştü. Böylece, sahada RF yayan sistemlerin tespiti ve yok edilmesi çok daha düşük maliyetle ve yüksek hassasiyetle sağlanabilecek.

10'DAN FAZLA ÜLKEYE İHRACATI YAPILDI

STM’nin şu ana kadar 10'dan fazla ülkeye binlerce adet ihraç ettiği KARGU, sahip olduğu modüler yapı sayesinde sürekli yeni kabiliyetlerle donatılıyor. Güleryüz, ihracat faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini ve yeni entegrasyonların da yolda olduğunu vurguladı.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • AMMAR 1 ay önce Şikayet Et
    Öodern ebabil kuşları, İTRAİL bir gece ebabil kuşları ile yerle bir edilirse şaşırmamak lazım.Tüm kilit noktalar aynı anda , binlerce iha ile ....
    Cevapla
  • Ülkeci 1 ay önce Şikayet Et
    Beyin fırtınası yapacak gençlere ihtiyaç var. Onlar hayal etsin Reis yaptırsın.
    Cevapla
  • Teşekkürler 1 ay önce Şikayet Et
    Teşekkürler Stm. Başarılarınızın devamını diliyorum.
    Cevapla
  • Musa 1 ay önce Şikayet Et
    Bir mühendis olarak tüm mühendislerimizle gurur duyuyorum. Bu coğrafyada kalmamız kafirlerin 1 hatta 100 adım önünde olmakla mümkün.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbım güçlerini artırsın inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Herkes onu 'F.Bahçe'yle hatırlıyordu! Süper Lig devi, transferi için Almanya'ya gidiyor
RTÜK, Sözcü TV ve TELE1'e idari para cezası verdi