ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Tom Barrack Ankara'da! İşte ilk sözleri

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, görevine başlamak üzere Ankara'ya geldi. Barrack, 'Trump'ın amacı, Türkiye ile ABD arasındaki ittifakı hak ettiği seviyeye taşımak' dedi.

GİRİŞ 06.05.2025 00:33 GÜNCELLEME 06.05.2025 00:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Trump'ın Başkanlığa seçilmesinden kısa bir süre sonra, ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak aday gösterilen Barrack, 22.10'da Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

Barrack, burada basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, "atalarının geldiği" topraklarda olmaktan onur duyduğunu belirterek memnuniyetini dile getirdi.

"TRUMP'IN AMACI, TÜRKİYE İLE ABD ARASINDAKİ İTTİFAKI HAK ETTİĞİ SEVİYEYE TAŞIMAKTIR"

"(ABD Başkanı Donald) Trump'ın amacı, Türkiye ile ABD arasındaki ittifakı hak ettiği seviyeye taşımaktır." diyen Barrack, iki ülkenin her zaman harika ilişkilere sahip olduğunu ancak bunun "olağanüstü" olması gerektiğini söyledi.

Barrack, Trump'ın, Türkiye ile ABD'yi daha güçlü kılmayı ve dünyayı daha iyi bir hale getirmeyi amaçladığını, bunun için de barış ve refahı, iki ülke halkı ve "iki büyük ulusun büyük liderleri" aracılığıyla sağlamayı hedeflediğini bildirdi.

"ATALARIMIN GELDİĞİ BİR BÖLGEYE GELMEKTEN DOLAYI BÜYÜK BİR MEMNUNİYET DUYDUĞUMU İFADE ETMEK İSTİYORUM"

Büyükelçi Barrack, "Buraya, özellikle atalarımın geldiği bir bölgeye gelmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Burada insanlar bize yakındı, bu noktada ben gerçekten çok büyük bir onur duyuyorum. Bu DNA'yı burada, bu büyük, bu önemli bölgede, bizim açımızdan son derece önemli olan bölgede gördüğüm için onur duyuyorum" dedi.

Thomas Barrack, Trump ile yakın ilişkisi ve gayrimenkul sektöründeki başarılarıyla dikkati çekiyor.

ABD Senatosu'nda, 30 Nisan'da, Barrack'a ilişkin Senato'da oylama yapılmıştı. Oylama sonucunda 36 "hayır" oyuna karşı 60 "evet" oyu alan Barrack, ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak onay almıştı.

ABD'nin 47. başkanı seçilen Trump, kendi sosyal medya platformu Truth Social'daki hesabından yaptığı paylaşımda, 2016'daki yemin töreni komitesinin başkanı olan 77 yaşındaki Barrack'ı Ankara Büyükelçisi olarak seçtiğini duyurmuştu.

TOM BARRACK KİMDİR?

ABD'nin California eyaletinde doğup büyüyen 77 yaşındaki Barrack, lisans eğitimini Güney California Üniversitesinde, hukuk eğitimini de San Diego Üniversitesinde tamamladı.

Lübnan'ın Zahle kentinden 1900 yılında ABD'ye göç eden Lübnanlı Hıristiyan göçmen bir ailenin torunu olan Barrack, babasının bakkal, annesinin sekreter olduğu Los Angeles'taki Culver City'de büyüdü.

Öğrencilik yıllarında rugby takımına girerek sporla ilgilenen Barrack, avukat olarak Suudi Arabistan'da çalıştı.

1980'lerde Reagan yönetiminde İçişleri Bakanlığı müsteşar yardımcısı olarak görev yapan Barrack, ABD'nin 40. Başkanı Ronald Reagan ile California'daki Rancho del Cielo bölgesinde komşuluk yaptı.

 

KAYNAK: AA, DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Gültepeli,BjK 3 saat önce Şikayet Et
    Negünlere kaldıkk
    Cevapla
  • Amirakano 4 saat önce Şikayet Et
    Senatoda söyledikleri sanki bir uyarı gibi ; "kılıcı, kırbaç yeterliyse çekmem; kırbacı da, dilim kâfiyse kullanmam. insanlarla aramda tek bir bağ ipliği dahi varsa, onun kopmasına izin vermem. o çekerse ben gevşetirim, o gevşetirse ben çekerim." hayırlısı allahtan suyumdan gidin demiş herhalde
    Cevapla
  • Sivaslı 4 saat önce Şikayet Et
    Hıristiyanlara hizmet eden osmanlı lan get şurdan osmanlılar senin gibilere düzmece derlerdi
    Cevapla
  • GÜZEL İNSAN 5 saat önce Şikayet Et
    bu sözler bizleri şımartmamalı geçmişte pkk,yi pyd,yi başımıza bela eden bunlardı
    Cevapla
  • Bizimle alakası yok 5 saat önce Şikayet Et
    Herhalde atam diye Atatürkü kast ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan ile telefonda görüşen Trump'tan son dakika açıklamalar
Son Dakika: Erdoğan, Trump ile telefonda görüştü