İmamoğlu artık lise mezunu! Diploma, üniversitenin veri tabanından silindi

Yatay geçişi usulsüz olduğu gerekçesiyle diploması iptal edilen Ekrem İmamoğlu artık lise mezunu. İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu’nun diplomasını veri tabanından sildi.

GİRİŞ 06.05.2025 14:27 GÜNCELLEME 06.05.2025 16:51
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Sabah'tan Yusuf Özdemir'in haberine göre; İstanbul Üniversitesi, yatay geçişi usulsüz olduğu gerekçesiyle diplomasını iptal ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diploma bilgisini üniversitenin veri tabanından sildi. 

O ARTIK LİSE MEZUNU

İmamoğlu'nun E-Devlet'ten yapacağı mezuniyet sorgusunda artık lise mezunu olduğu görünecek.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Üniversitesi, İBB eski Başkanı Ekrem İmamoğlu ile aynı dönem onun gibi geçiş yapan 27 kişinin diplomasının geri alınmak suretiyle iptal edilmesine karar verildiğini açıkladı.

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun usulsüz diploma skandalı soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Savcılığın talebi sonrası inceleme başlatan İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu'nun da arasında olduğu 28 kişinin diplomasının iptal edilmesine karar verdi.

Açıklamada, üniversitenin Yönetim Kurulu'nun 18 Mart 2025 tarih ve 61. toplantısında alınan 3 sayılı karar ile aralarında Ekrem İmamoğlu'nun da olduğu 28 kişinin yatay geçiş kararlarının ve bu kararlara dayalı olarak bu kişilerin elde ettikleri mezuniyetlerin ve diplomaların 'yokluk' ve 'açık hata' gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal edilmesine karar verildiği dile getirildi.

Açıklamada, "Üniversitemizde görevlendirilen İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan rapor uyarınca, Yükseköğretim Kurulu kararlarına ve mevzuatın aradığı şartlara aykırı olarak 1990 yılında Üniversitemiz İşletme Fakültesi İngilizce programına usulsüz yatay geçiş yapan 38 kişiden kaydı silinen 10 kişinin yatay geçiş kararlarının; geri kalan ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın 'Araştırma Raporu'nda adı geçen kişi dahil mezun olan 28 kişinin yatay geçiş kararlarının ve bu kararlara dayalı olarak bu kişilerin elde ettikleri mezuniyetlerin ve diplomaların 'yokluk' ve 'açık hata' gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal edilmesine; üniversitemizin tüm fakültelerinde yapılmış olan yatay geçişlerle ilgili inceleme ve araştırmalara devam edilmesine ve akabinde gerekli iş ve işlemlerin tesis edilmesine karar verilmiştir" denildi.

Açıklamada bilgi ve belgelerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve YÖK'e gönderileceği bilgisi verildi.

KAYNAK: SABAH
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 134
  • MİLLİ 13 dakika önce Şikayet Et
    bu uşak okumaz bundan bi şey olmaz demişti bizim mahalledeki eski komşular
    Cevapla
  • Gültepeli,BjK 18 dakika önce Şikayet Et
    Eko okul hayatın sil yeni baştan okuycan belki insan olursun Türk vatandaşı olursun ekoo doğruu ana okulunaa hadii
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 20 dakika önce Şikayet Et
    Bu adamın her şeyi sahte. Geçen bir gazetede okudum kendisi Trabzon Lisesini bitirememış . Başka bir okuldan mezun olmuş. Araştırılirsa büyük ihtimalle lise diplomasında da problem çıkar.
    Cevapla
  • Pisi Pisi 30 dakika önce Şikayet Et
    Eylülde gel Ekrem eylülde.
    Cevapla
  • melihhh 38 dakika önce Şikayet Et
    lise diploması da incelensin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehirlerin Osmanlı zamanındaki isimleri ortaya çıktı! O dönemde bakın ne demişler...
Süper Lig'in gol makinesi farkı açıyor! Krallık yarışında son durum