KADEM İnovasyonda Kadın Tematik Hızlandırma Programı’nın kazananları belli oldu

KADEM tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın hibe desteğiyle hayata geçirilen İnovasyonda Kadın Programı kapsamında, Tematik Hızlandırma Programı, 16–18 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

KADEM İnovasyonda Kadın Tematik Hızlandırma Programı’nın kazananları belli oldu
KADEM İnovasyonda Kadın Tematik Hızlandırma Programı’nın kazananları belli oldu
GİRİŞ 21.05.2025 12:51 GÜNCELLEME 21.05.2025 16:48

Gıda ve biyoteknoloji alanlarında kadın girişimcilerin desteklenmesini amaçlayan Tematik Hızlandırma Programı, 16–18 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Programın kapanış toplantısında konuşan KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Canan Sarı, şunları söyledi:

KADEM'de bayrak değişimi! Yeni Başkan Canan Sarı olduKADEM'de bayrak değişimi! Yeni Başkan Canan Sarı oldu

“İnovasyonda Kadın Projesi ile bugüne kadar pek çok girişimci kadın hayallerini gerçekleştirdi. Kimisi kendi işini kurdu, büyük şirketlerin tedarikçisi olarak sektörde yerini aldı; kimisi saygın kurumlar tarafından istihdam edildi; kimisi ise hâlâ yeni ödüller almaya devam ediyor. Projemiz yıllar içinde büyüdü ve markalaştı. Kadın girişimcilerin gösterdiği ilgi ve paydaşlarımızın desteğiyle daha da güçlendi.

Kadın ve Demokrasi Vakfınca (KADEM) hayata geçirilen "İnovasyonda Kadın Tematik Hızlandırma Programı"nın kazananları açıklandı.

Projemiz 8. döneminde İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından ‘Güdümlü Proje’ olarak onaylandı. Böylece projemiz program statüsüne kavuştu. Bu yıl ilk defa Tematik Hızlandırma Programı’nı hayata geçirdik. Bu programla kadın girişimcilerin özellikle gıda ve biyoteknoloji gibi alanlarda güçlenmesini, bilgiye erişmesini ve yatırımcılarla buluşmasını hedefledik. Kadın girişimciler burada kısa sürede girişimcilik, mentörlük, yatırımcı görüşmeleri ve kurumsal iş birlikleri gibi alanlarda değerli deneyimler kazandı. Ama belki de en önemlisi; güçlü bir kadın girişimcilik ağına ilk adımlarını attılar.”

Kadın Girişimciler Geliştirdikleri Projelerle Programa Katıldı

Kadın girişimciler ile üniversitelerin teknoloji takımlarındaki genç kadınları desteklemek amacıyla tasarlanan KADEM İnovasyonda Kadın Tematik Hızlandırma Programı; girişimcilik eğitimleri, mentörlük desteği, yatırımcı buluşmaları, kurumsal iş birlikleri ve güçlü ağ kurma fırsatları sunarak kadınların iş dünyasındaki yerini sağlamlaştırmayı amaçlıyor.

Gıda ve biyoteknoloji alanında geliştirdikleri projelerle programa başvuran kadın girişimciler; girişimcilik potansiyeli, iş modeli yenilikçiliği, pazar potansiyeli ve ekip nitelikleri gibi kriterler doğrultusunda uzman bir jüri tarafından değerlendirildi.

İstanbul Kalkınma Ajansının hibe desteğiyle hayata geçirilen İnovasyonda Kadın Programı kapsamında, gıda ve biyoteknoloji alanlarında kadın girişimcilerin desteklenmesini amaçlayan Tematik Hızlandırma Programı, 16-18 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirildi.

Dereceye Giren Girişimciler Ödüllendirildi

Üç gün boyunca projelerini geliştirme imkânı bulan kadın girişimciler, 18 Mayıs Pazar günü ön kuluçka ve fikir aşaması olmak üzere iki kategoride sunumlarını yaptılar. İki kategoride de yenilikçi ve özgün projeler jüri karşısına çıktı. Her bir kategoride üç proje ödüle layık görüldü.

Dereceye giren girişimci kadınlara; 5 haftalık online mentörlük, 1 yıllık fikri ve sınai haklar danışmanlığı, ortak çalışma alanı kullanımı gibi desteklerin yanı sıra, ön kuluçka birincisine İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampı’na katılım hakkı verildi.

Ön Kuluçka Kategorisi Ödülleri

Sümeyra Savaş – SalmSens Projesi
Iraz Aktay – Cherry Mic Projesi
Dilek Kelleci – Hubixos Projesi

Fikir Aşaması Kategorisi Ödülleri

Özlem Gündüz – Lady Bites Projesi
Aslı Taşçı ve Mevlüde Yurtsever – Celuvia Projesi
Bilge Akbay ve Hatice Akbay – NöroNest Projesi

Programın kapanış toplantısında KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Canan Sarı, konuşma yaptı.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hava durumu tersine dönüyor! Meteoroloji'den son dakika uyarısı
Baykar ile yapılan milyar dolarlık anlaşma sonrası sürpriz hamle! 200 adet istiyorlar...