Mahkemeden emsal niteliğinde miras kararı! Babadan kalan ev için tazminat ödeyecek

Ankara'da mahkeme, babasından miras kalan evde oturan Serkan C.'nin, kardeşi Hakan C.'ye 218 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

GİRİŞ 21.05.2025 21:46 GÜNCELLEME 21.05.2025 21:46
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Çankaya ilçesi Esat Mahallesi'nde Osman C.'ye ait ev, 2018'de hayatını kaybetmesi sonrası miras olarak 3 kardeşe kaldı. Kardeşlerden Serkan C., babasından kalan evde yaşamaya başladı.

KARDEŞİNDEN KİRA TALEP ETTİ

Bunun üzerine diğer kardeş Hakan C. ile aralarında anlaşmazlık çıktı. Hakan C., kardeşi Serkan C.'nin evde yaşadığı için kendisine kira vermesini talep etti. Serkan C.'nin bunu kabul etmemesi üzerine olay yargıya taşındı. Ankara 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan ecrimisil davasında, bilirkişi raporu ve incelemeler sonrası mahkeme Hakan C.'yi haklı bularak talebini kabul etti. Mahkeme, Serkan C.'nin 5 yıllık geçmişe dönük ecrimisil bedeli olarak 218 bin TL ödemesine karar verdi.

KİRA İÇİN ANLAŞAMAYINCA İHTAR ÇEKİP, KARDEŞİNDEN DAVACI OLDU

Hakan C.'nin avukatı Senem Yılmazel, kardeşler anlaşamayınca dava açmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, Müvekkilim kardeşiyle konuşmuş, 'Hep sen kullanıyorsun. Bize en azından bir kira gibi bir şey öde' demiş. Fakat kardeşi bunu kabul etmemiş. Daha sonra biz ihtar gönderdik kardeşine. Fakat yine anlaşma olmadı. Karşı tarafın avukatıyla görüştük yine anlaşma olmadı. Ve biz dava açmak zorunda kaldık. Dava tarihinden geriye yönelik 5 yıl için işgal tazminatı davası açtık. Mahkeme talebimizi kabul etti. Ve karşı taraf müvekkilime işgal tazminatı ödedi" dedi.

Yılmazel, dava tarihinden geriye yönelik 5 yıl için tazminata karar verildiğini söyleyerek, "Dava tarihinden günümüze kadar da işleyen bir tazminat tutarı da söz konusuydu. Onlar için de karşılıklı sözleşme yaptık. Karşı tarafın avukatıyla konuştuk. Daha sonra kardeşler de barıştı. Bilirkişi raporunu temel alarak müvekkilimin hissesine düşen 3'te 1 oranında bir kira gibi her ay banka hesabına para gönderiyor şu anda diye konuştu. Yılmazel, insanların en yakın olduklarıyla bile davalık olabildiğini belirterek, Bu ev babadan 3 kardeşe miras olarak kalmış. Fakat satmak istemediler evi. Doğdukları ev olduğu için evin durmasını istediler. Fakat biri kullandığı için öbürlerine haksızlık oluyordu. Bir de ekonomik durumları arasında da çok bir farkı yoktu. Dolayısıyla bu şekilde aralarında anlaşmış oldular. Maalesef en yakınların bile aralarında böyle davalar olabiliyor" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Yıllardır Bir Nafaka kaldırılamadı Maalesef
    Cevapla
  • Avukat 2 saat önce Şikayet Et
    Nedir bu avukat düşmanlığı hasta olunca doktora kaza yapınca tamirciye dişiniz ağrıyınca da diş hekimine gitmeyin bu mantıkla
    Cevapla
  • Omen 2 saat önce Şikayet Et
    “ Allah İçin adaleti ayakta tutanlar olun “ ayeti bir müslümana inmediyse kime indi acaba. Kimin ne hakkı varsa o kişi istemeden ona hakkını vermektir Müslüman olmak, kardeşi de olsa
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 2 saat önce Şikayet Et
    suçlu kim sadece baba
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Şeriatın olmadığı yerde adalet aramayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altın ve petrol fiyatları yükselişe geçti
İstanbul'da otobüs kaosu kapıda! İşte CHP'nin bozduğu AK Parti dönemindeki ödeme sistemi